Μακρόν στη Διάσκεψη του Μονάχου: Είμαστε έτοιμοι για μια παρατεταμένη σύγκρουση με τη Ρωσία

0
53
Μακρόν-στη-Διάσκεψη-του-Μονάχου:-Είμαστε-έτοιμοι-για-μια-παρατεταμένη-σύγκρουση-με-τη-Ρωσία

«Είμαστε έτοιμοι για μια παρατεταμένη σύγκρουση με τη Ρωσία», δηλώνει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, από την πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, οι μάχες συνεχίζονται, ιδιαίτερα στην περιοχή Μπαχμούτ στα ανατολικά της χώρας. Κι ενώ το ΝΑΤΟ εκφράζει φόβους ότι οι εχθροπραξίες θα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν δηλώνει ότι οι Ευρωπαίοι αν και είναι έτοιμοι για μία σύγκρουση μεγάλης διάρκειας με τη Ρωσία, εκτιμά ότι πρέπει να «προετοιμαστούμε για την ειρήνη».

«Ας ασχοληθούμε με την προετοιμασία για την επίτευξη της ειρήνης. Τώρα πρέπει να επεξεργαστούμε τους όρους της ειρήνης», επισημαίνει ο ένοικος του Ελιζέ. Ο ίδιος ζήτησε επίσης τη διεξαγωγή μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για την αεράμυνα. «Ελπίζω ότι με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, μπορούμε να ξεκινήσουμε μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για την αεράμυνα» της γηραιάς ηπείρου», εξηγεί ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Εάν η Ευρώπη θέλει να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, πρέπει επίσης να εξοπλιστεί και να επιταχύνει την ικανότητα κατασκευής όπλων σε ευρωπαϊκό έδαφος», διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας και προσθέτει: «Πρέπει να ενισχύσουμε την υποστήριξή μας στο Κίεβο και τις προσπάθειές μας να επιτρέψουμε στους Ουκρανούς να ηγηθούν μιας αντεπίθεσης» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα «υπό τους όρους όμως της ουκρανικής κυβέρνησης».

Στόλτενμπεργκ : «To NATO ελέγχει εξονυχιστικά τις κινήσεις Κινέζων και Ρώσων»

Οι Δυτικοί «παρακολουθούν στενά» τις διμερείς σχέσεις Κίνας – Ρωσίας, προειδοποίησε σήμερα ο γ.γ του ΝΑΤΟ από το Μόναχο, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Υπενθύμισε επίσης ότι, οι συνέπειες του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία έχουν λάβει «παγκόσμιες διαστάσεις».

«Παρακολουθούμε στενά τις ολοένα και στενότερες σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ρωσίας. Λειτουργούν μαζί, κάνουν ασκήσεις μαζί, οργανώνουν μαζί ναυτικές και αεροπορικές περιπολίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία με το νεκρό κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη: «Δεν τους νοιάζει η ζωή των μαύρων» – Κραυγή της μάνας για τον θάνατό της

Εξαρθρώθηκε συμμορία Πακιστανών – Είχαν κάνει αιματηρές εισβολές σε σπίτια και δύο φόνους

Το «ευχαριστώ» του Μητσοτάκη στους άνδρες της ΕΜΑΚ: Είμαστε βαθιά υπόχρεοι – Φωτογραφίες