Μέτρα για την προσέλκυση πλοίων στην ελληνική σημαία

0
165

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος παραβρέθηκε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Α. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε επιγραμματικά στις ανάγκες και τις προκλήσεις της ελληνικής Ναυτιλίας για το επόμενο διάστημα. Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την κρισιμότητα του στοιχήματος της πράσινης μετάβασης τόσο για τα πλοία, όσο και για τις λιμενικές υποδομές, την ανάγκη μέτρων προσέλκυσης πλοίων στην ελληνική σημαία, τον επιτακτικό χαρακτήρα αυξημένης χρηματοδότησης και θεσμικής αναβάθμισης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς και τη σημασία της προστασίας των πλοίων με ελληνική σημαία και της διασφάλισης των κανόνων ισότιμης αντιμετώπισης όλων των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων, από την πολιτεία.

Επισήμανε, κλείνοντας, τη σχέση καλής επικοινωνίας και συνεργασίας που είχε επιτευχθεί μεταξύ Υπουργείου Ναυτιλίας και όλων των κλάδων της Ναυτιλίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι υπόγειες διαβουλεύσεις ή αιφνιδιαστικές αλλαγές χωρίς ουσιαστικό διάλογο δεν χωρούν στην αντίληψη διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Αυτή την παρακαταθήκη θα τιμήσουμε και ως, ευελπιστούμε, επόμενη κυβέρνηση της χώρας», κατέληξε ο Α. Μιχαηλίδης.

Σχετικά Άρθρα