Λευκορωσία: Καταγγέλλει σημαντική συγκέντρωση ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορά της

0
94
Λευκορωσία:-Καταγγέλλει-σημαντική-συγκέντρωση-ουκρανικών-στρατευμάτων-κοντά-στα-σύνορά-της

Η Λευκορωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχει σημαντική συγκέντρωση ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορά της και προειδοποίησε ότι αυτό αποτελεί απειλή για την ασφάλειά της.

“Αυτή τη στιγμή σημαντική ομάδα του ουκρανικού στρατού έχει συγκεντρωθεί πολύ κοντά στον λευκορωσικο- ουκρανικό τομέα των συνόρων”, επεσήμανε το υπουργείο Άμυνας της χώρας σε ανάρτησή του στο Telegram.

“Το ενδεχόμενο ένοπλων προκλήσεων, οι οποίες ενδέχεται να κλιμακωθούν σε περιστατικά στα σύνορα, ήταν υψηλό εδώ και καιρό”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε δηλώσει ότι στη χώρα θα ιδρυθεί νέα δύναμη εθελοντών για την υπεράσπιση της επικράτειάς της, ώστε οι πάντες να εκπαιδευτούν στον “χειρισμό όπλων”, να είναι σε θέση να αντιδράσουν αν η χώρα υποστεί επίθεση και να συμβάλλουν στη διατήρηση της δημόσιας τάξης σε καιρό ειρήνης.

Η Ουκρανία ανησυχεί ότι η Λευκορωσία θα ενταχθεί στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας. Ο Λουκασένκο από την πλευρά του έχει δηλώσει ότι αυτό θα συμβεί, μόνο αν η χώρα του δεχθεί επίθεση από το Κίεβο.

Ο στρατός της Λευκορωσίας διεξάγει κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τη Ρωσία εδώ και μήνες. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 150 κοινά γυμνάσια, με μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση να είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο.

Η Λευκορωσία εντείνει την επιθετική ρητορική της, απαντά το Κίεβο

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατήγγειλε σήμερα ότι η Λευκορωσία εντείνει “την επιθετική και μιλιταριστική ρητορική της”, ενόψει της πρώτης επετείου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο πρόσθεσε ότι το Κίεβο δεν βλέπει κάποια άμεση απειλή από τον βόρειο γείτονά της.

“Δεν βλέπουμε καμία επιμελητειακή ενέργεια από την πλευρά της Λευκορωσίας που να έχει στόχο τη δημιουργία μιας δύναμης κρούσης. Ούτε βλέπουμε συγκέντρωση εξοπλισμού απαραίτητου για μια χερσαία επίθεση”, επεσήμανε ο Ποντολιάκ.

“Ωστόσο έχουμε τα βόρεια σύνορά μας (με τη Λευκορωσία) υπό ειδικό έλεγχο”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε η πλατφόρμα για το Market Pass, μεγάλη η ζήτηση – Τα κριτήρια και η διαδικασία

«Δεν την ακούμπησα ποτέ» λέει ο πρώην διαιτητής Ντόβας για την 12χρονη στον Κολωνό

Ο «μαϊμού» θάνατος του Sin Boy και η «Mama» με τα 15.000.000 views