Κ. Μητσοτάκης για Π. Πολάκη: Όπως στρώνεις, κοιμάσαι

0
53

«Ευτράπελες» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον Παύλο Πολάκη, σημειώνοντας πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να αναλογιστούν ποιοι «έκαναν τον ‘πολακισμό’ κεντρική γραμμή του κόμματος».

«Για τα ευτράπελα που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ θα πω μία κουβέντα: όπως στρώνεις κοιμάσαι. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου. Ας λύσουν τα εσωτερικά τους και ας αναλογιστούν ποιοι έκαναν τον πολακισμό κεντρική γραμμή του κόμματος» είπε από τον δήμο Αχαρνών, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

«Από εκεί και πέρα ας αφήσουν εμάς να κάνουμε η δουλεία ας να μιλάμε για το μέλλον και να αποφύγουμε την τοξικότητα, να σκύβουμε με κατανόηση στα πράγματικά προβλήματα της κοινωνίας» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως η ώρα των αποφάσεων για το πολιτικό μέλλον του Παύλου Πολάκη πλησιάζει, καθώς στις 17.00 θα συνεδριάζει σε διευρυμένη σύνθεση το Εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει τη παραπομπή του βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

«Θα είμαστε αυτοδύναμοι»

Στην ομιλία του στο μεταξύ ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει την αυτοδυναμία στις ερχόμενες εκλογές.

«Θα είμαστε αυτοδύναμοι γιατί αυτό χρειάζεται σήμερα η χώρα… Μην έχετε αμφιβολία ότι στις εκλογές που έρχονται θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει» είπε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην περιοχή του Μενιδίου και των Αχαρνών είπε πως έχει υψηλούς στόχους για τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος. «Μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζομαι τη βοήθεια όλων σας» εκτίμησε, προσθέτοντας πως δεν επιτρέπεται «η παραμικρή υπόνοια αλαζονείας και αυταρέσκειας».

«Οι εκλογές κερδίζονται ψήφο – ψήφο, πόρτα – πόρτα» τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Δώστε μας τη δυνατότητα να εξακολουθούμε να πηγαίνουμε τη χώρα μπροστά».

Τα διλήμματα της κάλπης

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε πως τα πράγματα είναι δύσκολα ειδικά για τους πιο αδύναμους πολίτες, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «η κυβέρνηση έμεινε συνεπής στις δεσμεύσεις της και μείωσε τους φόρους και τις εισφορές για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα».

«Εμείς είμαστε η κυβέρνηση που φέραμε μεγάλες επενδύσεις στον τόπο, δημιουργήσαμε ανάπτυξη και από αυτό το πλεόνασμα της ανάπτυξης μπορούμε τώρα να στηρίζουμε την κοινωνία. Διότι αν θέλω να κρατήσετε κάτι από την οικονομική μας πολιτική, πολύ απλό, είναι ότι εμείς μπορούμε να στηρίζουμε την κοινωνία επειδή η οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα. Δεν παίρνουμε πρόσθετους φόρους από τη μεσαία τάξη και από τους πιο αδύναμους, ούτε δανειζόμαστε για να ξεπληρώσουν τα παιδιά σας και τα εγγόνια τα δανεικά που κάποιοι άλλοι θα πάρουν. Ό,τι επιστρέφουμε στην κοινωνία είναι από το πλεόνασμα της ανάπτυξης. Και αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε» ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη πως «καθώς πλησιάζουμε πια στο τέλος αυτής της κυβερνητικής θητείας τα διλήμματα τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες, είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα: Έχουν να συγκρίνουν τώρα μια τετραετία Νέας Δημοκρατίας και να συγκρίνουν με την προηγούμενη τετραετία» είπε και στρέφοντας τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Οι ίδιοι οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στα βράχια το 2015, οι ίδιοι οι οποίοι πρωταγωνίστησαν αρνητικά στην ανάπτυξη για τέσσερα χρόνια -τη χαμηλότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη είχαμε από το 2015 ως το 2019, σήμερα έχουμε μία από τις υψηλότερες- οι ίδιοι οι οποίοι σας τσάκισαν στους φόρους, οι ίδιοι οι οποίοι άνοιξαν τα σύνορα και έκαναν την Ελλάδα ‘ξέφραγο αμπέλι’, οι ίδιοι οι οποίοι αναζητούσαν γεωπολιτικούς συμμάχους στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, έρχονται πάλι να διεκδικήσουν τη ψήφο του ελληνικού λαού»

«Ας συγκριθούμε, λοιπόν. Ποιος σας είπε ότι θα μειώσει τους φόρους και τους μείωσε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα δημιουργήσει περισσότερες δουλειές και τις δημιούργησε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα φυλάξει τα σύνορα και τα φύλαξε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα κάνουμε τη ζωή σας πιο ασφαλή και ξέρω ότι βρίσκομαι σε μία περιοχή όπου υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας. 14 νέοι αστυνομικοί ήρθαν και προστέθηκαν στη δύναμη των αστυνομικών σας τμημάτων με μόνιμη δύναμη ΟΠΚΕ. Θα συγκριθούμε, λοιπόν, θα μετρηθούμε και θα συζητήσουμε για το σχέδιό μας για το μέλλον. Διότι αυτό το οποίο ενδιαφέρει εσάς καθώς θα προσέρχεστε στις κάλπες, δεν είναι τόσο το τι έγινε αυτά τα τέσσερα χρόνια -το γνωρίζετε καλά νομίζω, δεν χρειάζεται να σας πω πολλά περισσότερα- αλλά ποιο είναι το σχέδιό μας για την επόμενη τετραετία» κατέληξε.

-