Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα αναπτύσσει υποδομές που θα αναβαθμίσουν τον ρόλο της ως ενεργειακού κόμβου στη νότια Ευρώπη»

0
198

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας υψηλής τεχνολογίας με τον οποίο συζητήθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα και οι δυνατότητες συνεργασίας. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Intel, Patrick Gelsinger, στο πλαίσιο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Gelsinger συζητήθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα και οι δυνατότητες συνεργασίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τις επιδόσεις της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. “Κάνατε εξαιρετική δουλειά, σε δύσκολες συνθήκες”, είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Maia Sandu. Εξετάστηκαν οι προκλήσεις που απορρέουν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την εργαλειοποίηση των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Μόσχα.

Πολλές οι συναντήσεις με επιχειρηματικούς παράγοντες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Στο επίκεντρο των συζητήσεων, η θετική πορεία και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και η ανάδειξη της χώρας μας σε επενδυτικό προορισμό. #wef23https://t.co/tg6euZfLrUpic.twitter.com/FjieLluzFO

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) January 19, 2023

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επενδύει στην ανάπτυξη υποδομών που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τον ρόλο της ως κόμβου για την εισροή ενέργειας στη νότια Ευρώπη, αλλά και ως πυλώνα για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της ευρύτερης περιοχής, περιλαμβανομένης της Μολδαβίας.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την κ. Sandu για το γεγονός ότι η Μολδαβία έχει αναλάβει τη διοργάνωση της επόμενης συνόδου της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας και εξέφρασε τη στήριξή του για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης σύντομη συνάντηση με τον Klaus Schwab, ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ.