Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 20 Σεπτεμβρίου η συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

0
10
Κυριάκος-Μητσοτάκης:-Στις-20-Σεπτεμβρίου-η-συνάντηση-με-τον-Ρετζέπ-Ταγίπ-Ερντογάν

Συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου όπου θα πάρει μέρος στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσκληθεί και θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ

Την αμέσως επόμενη ημέρα θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο. Την Πέμπτη 21/9 ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Την Παρασκευή 22/9 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ακόμη συναντήσεις με επενδυτές και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.

Ο πρωθυπουργός θα έχει ακόμα συναντήσεις με επενδυτές και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ έχει προσκληθεί και θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ.

Ο Παύλος Μαρινάκης ενημέρωσε ακόμη ότι τo αναλυτικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, το οποίο «συντμήθηκε λόγω των συνεπειών των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων στην Θεσσαλία, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα».

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν είχε προγραμματιστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να ταξιδέψει νωρίτερα στη Νέα Υόρκη λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατούσε στη χώρα μετά το φονικό και καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.