20.5 C
Athens
Monday, March 27, 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης / Ετοιμάζει προεκλογικό σόου στην ΕΑΒ πάνω στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ

Must read

More articles

Ο τομέας Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τον Μητσοτάκη να μην αυτογελοιοποιηθεί στην αυριανή εκδήλωση της Lockheed Martin και της ΕΑΒ

Να μην επιχειρήσει  να μετατρέψει την αυριανή εκδήλωση της Lockheed Martin και της ΕΑΒ, σε παραπλανητική προεκλογική φιέστα, προειδοποιεί τον Κ. Μητσοτάκη ο τομέας Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνοντας ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός, θα αυτογελοιοποιηθεί.

Παράλληλα, ο τομέας Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ καλεί τον πρωθυπουργό να μην αποκρύψει το γεγονός ότι η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία λειτουργεί και μάλιστα με κερδοφόρα οικονομικά αποτελέσματα, χάρη σε όσα σχεδίασε και δρομολόγησε επί των ημερών της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, (αναβάθμιση των F-16 σε Viper και το κτίριο χημικών διεργασιών και των Προγραμμάτων SSI που εγκαινιάζονται αύριο).

Υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση, υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη  πρόβαλε προσκόμματα και αντιρρήσεις στην εξέλιξη των παραπάνω έργων, «παγώνοντάς» τα για διάστημα αρκετών μηνών, τονίζει για το εγκαινιαζόμενο έργο, ότι η κυβέρνηση άλλαξε σημαντικές παραμέτρους, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και από άποψη οικονομικής διαφάνειας.

Με την ίδια ανακοίνωση καλείται ο Κ. Μητσοτάκης να λογοδοτήσει σχετικά με την εξαγγελθείσα και δρομολογηθείσα ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ.

«Η ΕΑΒ είναι και πρέπει να είναι και παραγωγική μονάδα με διεθνή εξωστρέφεια. Πρωτίστως όμως, από τον ιδρυτικό της νόμο, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική βιομηχανία της χώρας, με καταστατικό στόχο τη στήριξη και την υπεράσπιση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικότερα και των αναγκών της Εθνικής Άμυνας, τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου. Δεν νοείται, επομένως, ΕΑΒ που να μην είναι δημόσια. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αλλάξουν αυτόν τον ιδρυτικό χαρακτήρα και ρόλο της ΕΑΒ» επισημαίνει ο τομέας Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Τέλος, τομέας Άμυνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό να «απολογηθεί για την φαύλη κακοδιαχείριση της ΕΑΒ σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας, με ανταγωνισμό ιδιοτελών συμφερόντων αρμόδιων και αναρμόδιων υπουργών και υπουργείων και με επαναφορά των εργολαβιών και του βολέματος πάσης φύσεως “ημετέρων”».

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εκπροσωπηθεί από τους, τομεάρχη και αναπ. τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα και Γιώργο Τσίπρα, «ως οφείλουμε παρά τις ειδικές επιφυλάξεις μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Αύριο, Τρίτη 24 Ιανουαρίου το πρωί, η Lockheed Martin Aeronautics και η ΕΑΒ, προσκαλούν στην τελετή εγκαινίων των Προγραμμάτων Ασφάλειας Προμήθειας & Πληροφοριών (SSI), στην Τανάγρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα εκπροσωπηθεί σε αυτή την τελετή από τους, Τομεάρχη & Αν. Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας – Βουλευτές, Θοδωρή Δρίτσα και Γιώργο Τσίπρα. Θα παραστούμε ως οφείλουμε παρά τις ειδικές επιφυλάξεις μας.

Στην πανηγυρική αυτή τελετή έχει προσκληθεί και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προφανώς ως αναμένεται, θα εκφωνήσει και σχετική ομιλία.

Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην αυτογελοιοποιηθεί και να μην επιχειρήσει να μετατρέψει την αυριανή εκδήλωση της Lockheed Martin και της ΕΑΒ σε παραπλανητική προεκλογική φιέστα.

Οφείλει με γενναιότητα να θυμηθεί και να μην αποκρύψει το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι, εάν σήμερα η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία λειτουργεί και μάλιστα με κερδοφόρα οικονομικά αποτελέσματα, οφείλεται κατά 95% τουλάχιστον, σε όσα σχεδίασε και δρομολόγησε επί των ημερών της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με προτεραιότητα την αναβάθμιση του στόλου των F-16 σε Viper αλλά και του κτιρίου χημικών διεργασιών και των Προγραμμάτων SSI που εγκαινιάζονται αύριο.

Οφείλει ακόμα να θυμηθεί και να ομολογήσει ότι, την περίοδο εκείνη η Ν.Δ. ως Αξιωματική Αντιπολίτευση υπό την ηγεσία του, πρόβαλε συνεχή προσκόμματα και αντιρρήσεις στην εξέλιξη των έργων αυτών, όταν ανέλαβε κυβέρνηση τα… πάγωσε για κρίσιμο χρονικό διάστημα αρκετών μηνών, όπως επίσης ότι, για το εγκαινιαζόμενο έργο άλλαξε σημαντικές παραμέτρους, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και από άποψη οικονομικής διαφάνειας, μέχρι να τα φέρει στα ιδιοτελή μέτρα του «επιτελικού» κράτους του.

Οφείλει επίσης να λογοδοτήσει και να μην πανηγυρίσει για την εξαγγελθείσα ήδη και δρομολογηθείσα ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ. Η ΕΑΒ είναι και πρέπει να είναι και παραγωγική μονάδα με διεθνή εξωστρέφεια. Πρωτίστως όμως, από τον ιδρυτικό της νόμο, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική βιομηχανία της χώρας, με καταστατικό στόχο τη στήριξη και την υπεράσπιση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικότερα και των αναγκών της Εθνικής Άμυνας, τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου. Δεν νοείται, επομένως, ΕΑΒ που να μην είναι δημόσια. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αλλάξουν αυτόν τον ιδρυτικό χαρακτήρα και ρόλο της ΕΑΒ.

Οφείλει τέλος, να απολογηθεί για την φαύλη κακοδιαχείριση της ΕΑΒ σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας, με ανταγωνισμό ιδιοτελών συμφερόντων αρμόδιων και αναρμόδιων υπουργών και υπουργείων και με επαναφορά των εργολαβιών και του βολέματος πάσης φύσεως «ημετέρων».

Η δική μας παρουσία στην αυριανή τελετή αποσκοπεί στο να υποδηλώσει με έμφαση, τόσο το διαχρονικό ενδιαφέρον μας για το έργο της ΕΑΒ και για της υψηλής τεχνογνωσίας εργαζόμενούς της, όσο και για να επισημάνουμε  αυτά που περιγράψαμε παραπάνω και για τα οποία ο κύριος Πρωθυπουργός δεν έχει κανένα δικαίωμα, ούτε να τα αποκρύψει ούτε και να τα διαστρεβλώσει, παραπλανώντας την ελληνική κοινωνία. Η πολιτική αλλαγή έρχεται, η ΕΑΒ θα ξαναστηθεί στα πόδια της με σοβαρότητα και ευθύνη».

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news