24.6 C
Athens
Monday, May 29, 2023

Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Must read

More articles

Επίθεση στη ΝΔ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων χαρακτήρισε την ομιλία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Παρασκευή στη Βουλή.

«Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής. Αφορά το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, όπως και το σύνολο των πολιτικών επιλογών της που συσσωρεύουν προβλήματα στις πλάτες του λαού» τόνισε στην αρχή της  ομιλίας στη Βουλή, για να προσθέσει: «Αυτή τη μομφή το ΚΚΕ δεν περίμενε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να την εκφράσει, αντίθετα τη μομφή του το ΚΚΕ την εκφράζει ασταμάτητα εδώ και τέσσερα χρόνια και μέσα στη Βουλή αποκαλύπτοντας και καταψηφίζοντας τα αντιλαϊκά νομοσχέδια της ΝΔ τα μισά από τα οποία έχουν περάσει με τη συναίνεση και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Την εκφράζει κυρίως μέσα από τον καθημερινό αγώνα σε όλη τη χώρα παντού όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής» πρόσθεσε.

Για την «υπόθεση των παρακολουθήσεων» επέρριψε μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά στον Πρωθυπουργό και υπογράμμισε ότι «η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για μια προς μία τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Σημειώνοντας ότι «τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις», τόνισε «σε ό,τι μας αφορά δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θα τις δώσετε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να τις απαιτούμε».

Ο κ. Κουτσούμας στάθηκε ιδιαίτερα στην υπόθεση των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, λέγοντας ότι «πέρα από τα στοιχεία που εμείς δώσαμε από την πρώτη στιγμή στη δημοσιότητα, έχουν προκύψει και νέα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν την προσπάθεια μηχανισμών, με την αξιοποίηση τεχνολογικών μέσων, να παρακολουθήσουν τη δράση του ΚΚΕ. Τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία συνεδρίασε με το θέμα αυτό, είναι αποκαλυπτικά. Βέβαια, οφείλουμε να σας αναγνωρίσουμε, πως τόσο εσείς της κυβέρνησης, όσο κι εσείς του ΣΥΡΙΖΑ, κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτεί ακόμα πιο βαθιά στο “μαύρο σκοτάδι” η υπόθεση του ΚΚΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά και αναφέροντας πως «τα γεγονότα είναι πεισματάρικα» πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Στη συγκεκριμένη επιτροπή καταθέσαμε ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το κόμμα μας είναι υπό παρακολούθηση από το 2016, ενώ θέσαμε στους εισαγγελείς, στα μέλη των ομάδων της ΑΔΑΕ και της Κρατικής Ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση, συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ζητήσαμε εξηγήσεις για παραλείψεις και μεγάλες καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης, για την προσπάθεια η υπόθεση αυτή να αρχειοθετηθεί με συνοπτικές διαδικασίες και άλλα πολλά, χωρίς ωστόσο να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις.

Είναι, όμως, χαρακτηριστικές ορισμένες τοποθετήσεις, όπως αυτή του Γιώργου Νούλη, εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος ανέφερε για το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ το εξής συγκεκριμένο: “Φυτεύτηκε κάτι με κάποιο τρόπο, κατέστη τεχνικά εφικτό στο ξεκίνημα τουλάχιστον, αλλά αυτό επιβεβαιώνουν και οι συνάδελφοι που το χειρίστηκαν στην πορεία ότι (…) κάποιος ακούει. Συζητάμε για παγίδευση“.

Αντίστοιχα και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Χαράλαμπος Μαστοραντωνάκης είπε περίπου το ίδιο: “Φαίνεται κάποιοι, κακόβουλα, να έχουν παρακολουθήσει τις τηλεφωνικές συνδέσεις του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα”. Ενώ, πιο αποκαλυπτικό είναι επίσης το παρακάτω που είπε: “Είναι μονόδρομος τι θα γίνει με τη συγκεκριμένη δικογραφία. Λόγω της από 1/07/2019 τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα, το αδίκημα πλέον έχει καταστεί πλημμέλημα και έχει παραγραφεί”».

«Είμαστε κάτι παραπάνω από σίγουροι πλέον, ότι κάπου εδώ πρέπει να αναζητηθεί και ο λόγος γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Και δεν μπερδεύει κανέναν ότι η ΝΔ, εμφανίζεται αυτές τις δύο μέρες τώρα, ότι την έχει πιάσει ξαφνικά ο πόνος για την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ. Απλά, βρήκατε εσείς την ευκαιρία να στριμώξετε τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει λερωμένη έτσι κι αλλιώς τη φωλιά του.

Φαντάζομαι δεν έχετε έλλειψη προσοχής και μπορείτε να συγκρατήσετε ημερομηνίες: Η υπόθεση του ΚΚΕ όντως τρέχει από το 2016, όμως υπήρξε κρούσμα και το 2020 και το τελευταίο κρούσμα τον Απρίλη του 2022, δηλαδή επί των ημερών σας, κύριοι της ΝΔ.

Επί των ημερών σας, σαν συνέχεια που είστε βέβαια της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίσατε το θάψιμο της αλήθειας. Εξάλλου εσείς, που τώρα τάχα κόπτεστε για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις δύο μέρες στην υπόθεση του ΚΚΕ, διατηρήσατε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, διατηρήσατε δηλαδή την παραβίαση του απορρήτου ως πλημμέλημα» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και κατέληξε, στην ομιλία του επί του συγκεκριμένου ζητήματος αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Λίγη ντροπή δεν βλάπτει αγαπητοί κύριοι και κυρίες και των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news