Κορωνίδα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ η στήριξή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης Υγείας

0
285

Αυτό που προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές είναι να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής. Το 2019 έδωσαν ένα υψηλό ποσοστό, όπως λέτε, στη ΝΔ πιστεύοντας τις ψεύτικες προσδοκίες που είχε δημιουργήσει για τη λύση των προβλημάτων της περιοχής. Υποσχέσεις, δημιουργία υψηλών προσδοκιών, θέσεις εργασίας πολλές και καλά πληρωμένες, ώσπου τελικά διαψεύστηκαν τα πάντα παταγωδώς. Τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ανατολική Αττική είναι χρόνια, πολύ συγκεκριμένα και απασχολούν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής μας. Αναφέρω ενδεικτικά, το Αποχετευτικό, το Οικιστικό, τη διαχείριση απορριμμάτων, το υγειονομικό και τέλος το παραλιακό μέτωπο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, τα βασικά προβλήματα της Ανατολικής Αττικής χρήζουν αντιμετώπισης συνολικής και όχι μεμονωμένης, διότι αν δεν λυθεί το οικιστικό, για παράδειγμα, δεν μπορεί να λυθεί ούτε το αποχετευτικό, ούτε το ζήτημα διαχείρισης απορριμμάτων, ούτε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο παραλιακό μέτωπο.

Όσον αφορά στο μείζον θέμα του Οικιστικού, θα ήθελα να σημειώσω πως μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η εκτός σχεδίου δόμηση. Πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέθεσε τροπολογία, για την παράταση της εκτός σχεδίου δόμησης, που στην Ανατολική Αττική έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις μια και δεν έχει οριστικοποιημένα όρια οικισμών και μη εγγεγραμμένα στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Δυστυχώς, απορρίφθηκε από την κυβέρνηση και βέβαια οι βουλευτές της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, δεν στήριξαν την πρόταση που θα ανακούφιζε πολλούς συμπολίτες μας.

Η κορωνίδα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι και θα είναι η στήριξή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας και να μπει ξανά στις ράγες το μεγάλο έργο για την δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Η δικαιολογημένη απαίτηση της τοπικής μας κοινωνίας για την δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική πρέπει να γίνει κυρίαρχο μέλημα για όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας και η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ οφείλει να ικανοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα. Θεωρώ ότι είναι πολύ πρώιμο να μπούμε σε κουβέντα χωροταξίας. Πρώτα απ όλα πρέπει να διασφαλίσουμε την δημιουργία και μετά να μιλήσουμε για την χωροταξία.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει ένα μεγάλο ποσό για την δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Δυστυχώς, με την αλλαγή της Κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία άλλαξε το πλάνο και τα χρήματα της Κυπριακής Κυβέρνησης αξιοποιούνται για το πάρκο αναψυχής στο Μάτι. Σε δική μου επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο τότε υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης, είχε απαντήσει ξεκάθαρα πως το νοσοκομείο δεν θα γίνει, γιατί «κοστίζει η λειτουργία του»!


Πάνος Σκουρολιάκος, βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here