Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Λαμπρούλη στο Κουτσόχερο

0
27
Κλιμάκιο-του-ΚΚΕ-με-επικεφαλής-τον-Γ.-Λαμπρούλη-στο-Κουτσόχερο

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Λαμπρούλη βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ και τον Παπαδούλη Γιώργο, δημοτικό σύμβουλο Λάρισας, περιόδευσε στο Κουτσόχερο.

Μετά την περιοδεία ο Γ. Λαμπρουλη έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η μεγάλη πλημύρα τους κατοίκους του χωριού ήρθε και τους αποτελείωσε, αφού εδώ και τρία χρόνια χτυπήθηκε από το σεισμό και από τότε και μετά αρκετές οικογένειες συνεχίζουν να μένουν ακόμα σε κοντέινερ δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές , με την πλημύρα έχασαν και την αγροτική παράγωγη και όλα τα υπάρχοντα τους. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι έχουν εγκαταλειφτεί από κράτος, περιφέρεια και Δήμο, μάλιστα από χθες που αποκαταστάθηκε το ρεύμα σταμάτησαν να τους πηγαίνουν φαγητό και νερό ,δεν έχει πάει ούτε ένα μηχάνημα μετά την υποχώρηση των νερών για να καθαριστούν οι λάσπες και φερτά υλικά άλλα και τα νεκρά ζώα και πτηνά που αρχίζει η αποσύνθεση τους με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων . Τα δε κοντέινερ τα έχει μεταφέρει το νερό και θέλουν επανατοποθέτηση με μηχανήματα και υλικά για να μπορούν να κατοικηθούν .

Όσο περνούν οι μέρες προστίθενται νέα στοιχεία που καταρρίπτουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, των δημοτικών αρχών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας – περί «θεομηνίας» και «πρωτοφανή φαινόμενα»- σε σχέση με τα αίτια της καταστροφής που χτύπησε για άλλη μια φορά τον λαό της περιοχής.

Αλήθεια, όλοι όσοι μιλούν για «μη αντιμετωπίσιμα φαινόμενα», για την «ιστορική καταιγίδα» που συμβαίνει μια φορά στα 1000 χρόνια, τι έχουν να πουν για μια σειρά κατεπείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής; όπως και του συγκεκριμένου χωριού.

Ποια «κλιματική κρίση» κάνει για παράδειγμα τώρα, την Κεντρική Ένωση Δήμων, να βγάζει ανακοίνωση που καλεί να μη στέλνεται καμία βοήθεια στη Θεσσαλία, γιατί δεν μπορούν να την διαχειριστούν οι Δήμοι; όταν οι κάτοικοι των χωρίων περιμένουν βοήθεια

Ποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο κάνει την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τις δημοτικές αρχές να κρατάνε αποκλεισμένα χωριά απο, να μετατρέπουν περιοχές σε υγειονομικές βόμβες χωρίς καμία παροχή πόσιμου νερού, τροφής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, υλικών και μέσων για τον καθαρισμό της λάσπης, του νερού που λιμνάζει;

Η αποκατάσταση της καταστροφής γίνεται με τα ίδια κριτήρια που αντιμετωπίζεται και η πρόληψή της. Με μια «βοήθεια» που θα περιορίζεται στα όρια της λεγόμενης «δημοσιονομικής πειθαρχίας», και όχι στο ύψος των λαϊκών αναγκών.

Για τον ίδιο λόγο και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις αποζημιώσεις δεν καλύπτουν το 100% της καταστροφής, ενώ και για προηγούμενες καταστροφές οι πληγέντες δεν έχουν πάρει τα χρήματα και βοήθεια που τους υποσχέθηκαν εδώ και χρόνια και δεν έχουν αποκαταστήσει τις καταστροφές από το σεισμό.

Δεν μπορεί να περιμένει, λοιπόν, τίποτε καλό ο λαός από τα κόμματα εκείνα που στηρίζουν από κοινού αυτή την εγκληματική πολιτική όπου και αν βρίσκονται. Είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο. Ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτε καλό ούτε από την Ε.Ε. Πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του μέσα από τα σωματεία τους αγροτικούς συλλόγους, για να αποζημιωθούν και να μην ξεκληριστούν οι βιοπαλαιστές αγρότες, ζήτημα που θα έχει επιπτώσεις σε όλες τις λαϊκές οικογένειες της χώρας. Για να προχωρήσουν άμεσα όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής, ώστε να μην πληρώσει ξανά ο λαός την επόμενη κακοκαιρία. Για να ανοίξουμε ένα δρόμο για την οριστική επίλυση αυτών των προβλημάτων με ριζικές αλλαγές στον δρόμο ανάπτυξης, τον σχεδιασμό και αυτό το σάπιο εγκληματικό κράτος.