ΚΚΕ: Συνάντηση Παφίλη με τον γιό του Φρέντη Μπελέρη και τον πρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών Αθήνας

0
23
ΚΚΕ:-Συνάντηση-Παφίλη-με-τον-γιό-του-Φρέντη-Μπελέρη-και-τον-πρόεδρο-της-Ένωσης-Χειμαρριωτών-Αθήνας

Συνάντηση με τον γιο του Φρέντη Μπελέρη και τον πρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών Αθήνας είχε την Τετάρτη (29/11) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Η συνάντηση με τον Παύλο Μπελέρη και τον Θεόδωρο Γκούμα, σχετικά με τη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, καθώς και για τα συνολικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομογένεια στην Αλβανία, έγινε στη Βουλή.

Ο κ. Παφίλης σημείωσε πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε απαράδεκτη τη σύλληψη και φυλάκιση για μεγάλο χρονικό διάστημα του Φρέντη Μπελέρη και κάλεσε την αλβανική κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να προχωρήσουν άμεσα στην απελευθέρωσή του.

Υπενθύμισε, ακόμα, τη σταθερή θέση του ΚΚΕ υπέρ των δικαιωμάτων των Ελλήνων ομογενών στην Αλβανία, ιδιαίτερα για την υπεράσπιση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, καθώς και της προστασίας της περιουσίας τους.

Ο Παύλος Μπελέρης και ο Θεόδωρος Γκούμας ευχαρίστησαν τον Θανάση Παφίλη για τη σταθερή αλληλεγγύη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στα δικαιώματα της ομογένειας όλο αυτό διάστημα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο