20.5 C
Athens
Monday, March 27, 2023

ΚΚΕ Έβρου: Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι ή αλλιώς τα προεκλογικά αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες

Must read

More articles

Σχόλιο της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΚΚΕ Έβρου: Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι ή αλλιώς τα προεκλογικά αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες

Τις γνωστές προεκλογικές υποσχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στους αγρότες με αφορμή την κινητοποίησή τους στην πλατεία Ορεστιάδας, σχολιάζει δεικτικά η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Δεν πρόλαβε καλά καλά να τελειώσει η κινητοποίηση των αγροτών στην πλατεία Ορεστιάδας και κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι γνωστές προεκλογικές υποσχέσεις, αυτή τη φορά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Από το αφορολόγητο πετρέλαιο μέχρι το πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και από την κανονικότητα της ΚΑΠ μέχρι τα δισεκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης και το κόστος παραγωγής, τίποτε δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο.

Η επιφοίτηση δεν ήρθε τυχαία. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο άλλωστε. Πάντως επειδή νομίζουν ότι οι αγρότες είναι λωτοφάγοι δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας…

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση απέρριψε πρόταση του ΚΚΕ ακριβώς για να παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο οι αγρότες και όχι οι εφοπλιστές. Που ήταν τότε η επιφοίτηση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δεν κούνησε το μικρό του δακτυλάκι για να υιοθετηθεί η τροπολογία που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ τον Νοέμβριο του 2021 για τη μείωση του κόστους παραγωγής στους αγρότες.

Άλλωστε ποιος δεν θυμάται πως το κόστος παραγωγής πήρε την ανιούσα, όταν καταργήθηκε η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών, (με το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), την ώρα που η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε να μπουκώνει τους επιχειρηματικούς ομίλους με απαλλαγές δισεκατομμυρίων;

Ποιος δεν ξέρει ότι οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα οφείλονται στη λεγόμενη “πράσινη ανάπτυξη” και στο χρηματιστήριο ενέργειας, γενικότερα στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας, με την οποία ο Σύριζα συμφωνεί και ξανασυμφωνεί….

Ποιος δεν θυμάται τις καταστροφικές πλημμύρες στον νομό Έβρου και ακόμα πιο πρόσφατα αυτές στον βόρειο Έβρο λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων τα οποία δεν γίνονται από καμιά κυβέρνηση γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την πολιτική της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένος με θέσεις και με έργα.

Επιπλέον, ο σημερινός κανονισμός του ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών, υπάρχει από το 2011 και διατηρήθηκε μέχρι σήμερα από όλες της κυβερνήσεις. Γιατί δεν έκαναν το απλό, ο ΕΛΓΑ να αποζημιώνει για όλες τις απώλειες;

Οι αγρότες γνωρίζουν καλά, πως τα προβλήματά τους είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ), υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, την στρατηγική συνολικά της ΕΕ.

Σήμερα, έχει συγκεντρωθεί σημαντική πείρα στους μικρομεσαίους αγρότες και στην περιοχή μας. Πρέπει και μπορούνε να την αξιολογήσουν σωστά, να την κουβεντιάσουν συλλογικά μέσα από τα μαζικά όργανα του κινήματος τους, μέσα στους Αγροτικούς Συλλόγους, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου.

Οι αγρότες δεν έχουν ανάγκη από τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”, από αυτούς που την επομένη των εκλογών θα “σφυρίζουν κλέφτικα” και θα ψηφίζουν τους αντιλαϊκούς νόμους όπως άλλωστε έκαναν και στο παρελθόν.

Οι αγρότες θα σωθούν μόνοι τους με τον αγώνα τους σε συμμαχία με την εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».

* Η φωτογραφία από την κινητοποίηση αγροτών στην πλατεία Ορεστιάδας είναι του radioevros.gr

[post_ads]

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news