Κι άλλη προσχώρηση στη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια βουλευτής στα Δωδεκάνησα η Ελευθερία Φτακλάκη

0
75

Μετά τον Σπύρο Καρανικόλα η Νέα Δημοκρατία προχώρησε και σε άλλη προσχώρηση υποψηφίου βουλευτή από το ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών, καθώς η Ελευθερία Φτακλάκη θα είναι υποψήφια στα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία υποδέχεται στις τάξεις της, την Ελευθερία Φτακλάκη, Διεθνολόγο, Διδάκτορα Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων.

Η Ελευθερία Φτακλάκη με πλούσια θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και σημαντική πολιτική δράση ως Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αποφάσισε να συστρατευτεί στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, για μια Ελλάδα, σύγχρονη, ευρωπαϊκή, με ανάπτυξη για όλους και με ιδιαίτερη μέριμνα για τις νησιωτικές και τις ακριτικές περιοχές.

Μια προσπάθεια που αφορά όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους αφετηρία. Την καλωσορίζουμε. Η Ελευθερία Φτακλάκη με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, θα δώσει τη μάχη των προσεχών βουλευτικών εκλογών από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Δωδεκάνησα».

Ποια είναι η Ελευθερία Φτακλάκη

Διδάκτωρ Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστήμων Δημόσιας Διοίκησης του  Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών και Ανθρωπιστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Με μεγάλη εμπειρία σε θέματα αναπτυξιακού σχεδιασμού, προγραμματισμού, εκπόνησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, διεθνών συνεργασιών και δράσεις  δια βίου μάθησης, έχει  αναλάβει επιτελικές θέσεις στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, όπου μεταξύ άλλων έχει διατελέσει: 

  • Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Περιφερειακών Οργανισμών και Διεθνών  Συνεργασιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ένωσης Ελληνικών Περιφερειών (ΕνΠΕ),Πρόεδρος της Επιτροπής των Βαλκανίων  και Μαύρης Θάλασσας της CPMR, και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νήσων και, 
  • Τομεάρχης Νησιωτικής πολιτικής του  ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ (2019-2022) και Υποψήφια βουλευτής στα Δωδεκάνησα με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ (2019)
  • Γενική Διευθύντρια του Κ.Ε.Κ. Γ.Γεννηματάς Α.Ε., Γ Δ/ντρια της Αναπτυξιακής Εταιρείας  του Δήμου Ρόδου « ΡΟΔΩΝ Α.Ε.», και στέλεχος της Δ/νσης Παιδείας- Πολιτισμού- Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου. 

Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, από το 2022  είναι Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (τμήμα κοινωνιολογίας) και μετα-διδακτορική ερευνήτρια ( post doc researcher). 

TAGS