16.6 C
Athens
Friday, February 23, 2024
Home ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κατερίνα Εμμανουήλ: «Η Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα είναι πρώτο κόμμα!» – Δημοκρατική της...

Κατερίνα Εμμανουήλ: «Η Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα είναι πρώτο κόμμα!» – Δημοκρατική της Ρόδου

0
189

Συνεντεύξεις

Την βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στα Δωδεκάνησα και μάλιστα με ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα επανεκλεγεί στις επόμενες εκλογές, εκφράζει σε συνέντευξή της στην «δημοκρατική» η κα Κατερίνα Εμμανουήλ (νηπιαγωγός – πτυχιούχος Δημόσιας Διοίκησης/Οικονομικά, τέως διοικήτρια Νοσοκομείου Καλύμνου και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας).

Επίσης, μιλάει για τα προβλήματα στη δημόσια υγεία, για το σύστημα υγείας στις νησιωτικές περιοχές και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και ξεκαθαρίζει πως «για τον πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, τα νησιά μας αποτελούν προτεραιότητά…».

• Κυρία Εμμανουήλ, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οδεύει προς εθνικές εκλογές. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για τη Νέα Δημοκρατία που έχει θέσει ως στόχο την αυτοδυναμία και την ισχυρή επανεκλογή;

Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, δεν έχει περιθώρια για πειράματα και πισωγυρίσματα. Ζήσαμε τα δεινά με την πρώτη φορά Αριστερά και τη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και ακόμη πληρώνουμε τις οδυνηρές επιπτώσεις. Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι αίτημα του ελληνικού λαού και ανάγκη των κατοίκων των Ελληνικών νησιών μας. Ξεχάσαμε μήπως τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα; Ξεχάσαμε ότι τα νησιά μας το 2015 ήταν ξέφραγο αμπέλι, με ένα εκατομμύριο μετανάστες να καταφθάνουν από παντού, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και καμία πρόβλεψη για την παραμονή τους στην Ελλάδα; Ξεχάσαμε ότι όλες αυτές οι ψυχές, είτε στοιβάζονταν στα νησιά μας υπό άθλιες συνθήκες, είτε παράδερναν ανεξέλεγκτα σε όλη τη χώρα και όταν ρωτήθηκε η υπουργός, είπε πως λιάζονται στις πλατείες;

Αυτά ευτυχώς αποτελούν παρελθόν για τους Έλληνες. Η Ελλάδα έχει πλέον Κυβέρνηση, που εργάζεται σκληρά και αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας, με σοβαρότητα και σύνεση. Ισχυρή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σημαίνει ΙΣΧΥΡH ΕΛΛΑΔΑ!

• Στα του οίκου μας, πώς εκτιμάτε ότι θα κινηθεί η Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα; Θα είναι πρώτο κόμμα, θα καταφέρει να αναδείξει πολλούς εκπροσώπους;

Η Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα είναι πρώτο κόμμα και αυτό δεν το δείχνουν μόνο, όλες οι δημοσκοπήσεις, αλλά το διαπιστώνουμε καθημερινά στις επαφές, που έχουμε με τους συμπολίτες μας. Οι νησιώτες μας περισσότερο από όλους, παρόλα τα προβλήματα και τα λάθη, στέκονται δίπλα στην Κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται για να γίνει ισχυρή η Ελλάδα και περήφανοι οι Δωδεκανήσιοι. Νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια, με μια χώρα που εκπροσωπείται με σοβαρότητα στην Ευρώπη και με σύνορα που φυλάσσονται και θωρακίζονται αμυντικά. Ο λαός της Δωδεκανήσου δεν θέλει άλλο 2015. Οι συνταξιούχοι δεν θέλουν άλλο νόμο Κατρούγκαλου. Βλέπουν ύστερα από πολλά χρόνια αύξηση στη σύνταξή τους και ατενίζουν με αισιοδοξία το αύριο, που προδιαγράφεται καλύτερο. Γι’ αυτό και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Νέα Δημοκρατία.

• Έχοντας την εμπειρία στον χώρο της Υγείας, θα ήθελα να μου σχολιάσετε την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες υγείας στα νησιά μας. Τι θα πρέπει να γίνει για να βελτιωθούν οι συνθήκες και βεβαίως, να στελεχωθούν επαρκώς;

Σε ό,τι αφορά στη δημόσια υγεία το σύστημα υγείας, που παραλάβαμε έπασχε από πολλές παθογένειες ελλείψεων και δυσλειτουργιών. Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε όλα τα προβλήματα και τις ελλείψεις χρόνων. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι για την κάλυψη ιατρών παθολόγων στο Νοσοκομείο Κω, έγιναν τέσσερις προκηρύξεις, χωρίς να υπάρξει ενδιαφέρον, ενώ στο Νοσοκομείο Καλύμνου προκηρύχθηκε τρεις φορές μέσα σε έναν χρόνο η θέση ιατρού καρδιολόγου, χωρίς αποτέλεσμα. Το Κέντρο Υγείας Ψερίμου με τη συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, λειτούργησε ύστερα από πολλά χρόνια με οπλίτη ιατρό. Η προσπάθεια να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας οι ιδιώτες ιατροί είναι μέρος της λύσης, που επιδιώκει η Κυβέρνηση. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν για την αποτελεσματικότερη επίλυση και στελέχωση των δομών υγείας. Το καινούριο Νοσοκομείο, που αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το νησί της Κω, σύντομα θα αποτελέσει την νέα σύγχρονη δομή υγείας, που αρμόζει στο νησί του Ιπποκράτη.

Είναι επιτακτική ανάγκη και το γνωρίζει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι μόλις η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας το επιτρέψει, θα πρέπει να θεσπιστούν γενναία οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά κίνητρα για τους γιατρούς, προκειμένου να έρθουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νησιά μας και ειδικά στα μικρά και απομονωμένα. Είναι εξάλλου αποδεδειγμένο το πολλαπλάσιο κόστος των αεροδιακομιδών, σε σχέση με το κόστος της αυξημένης επάνδρωσης και του εκσυγχρονισμού των νοσηλευτικών μας μονάδων.

• Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε αποτελέσματα κατά την άποψή σας στα προβλήματα που έχουν τα νησιά; Τι θα πρέπει να προταχθεί για να προωθηθούν λύσεις;

Είναι γνωστό σε όλους ότι για τον πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, τα νησιά μας αποτελούν προτεραιότητα. Στην Νέα Δημοκρατία δεν είπαμε ποτέ πως με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσουμε το χθες. Υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες και οι προσπάθειες όλων μας είναι καθημερινές. Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει για τα νησιά μας ένα κορυφαίο προς επίλυση ζήτημα.

Είναι ακόμη γνωστό, πως το πενήντα τοις εκατό του διδακτικού προσωπικού των σχολείων του νομού μας, ήταν μέχρι πρόσφατα αναπληρωτές. Μετά από 12 χρόνια τα σχολεία των νησιών μας, με τους 25.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, έχουν πλέον μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό με πολλαπλά οφέλη για το εκπαιδευτικό μας σύστημα και την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Επιπλέον, είναι δεδομένη η έλλειψη καραβιών, αλλά είναι επίσης δεδομένη και η ισχυρή πολιτική βούληση της Κυβέρνησης, να ενισχύσει γενναία το καθεστώς των επιδοτήσεων για να δοθούν λύσεις στο συγκοινωνιακό ζήτημα των νησιών μας. Σε ό,τι αφορά λοιπόν, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, νησιά της άγονης γραμμής, όπως το Καστελλόριζο και η Αστυπάλαια, συνδέθηκαν με περισσότερα και συχνότερα δρομολόγια, η γραμμή της Σάμου, που εξυπηρετεί κυρίως το βόρειο συγκρότημα των Δωδεκανήσων, επιμηκύνεται φέτος κατά δύο μήνες και στη γραμμή της Κασο-Καρπαθίας, όπως φαίνεται, πολύ σύντομα θα δρομολογηθεί ένα σύγχρονο και ταχύτερο πλοίο.

Τέλος, η γόνιμη και παραδειγματική συνεργασία Κυβέρνησης και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έφερε ένα αξιοζήλευτο αποτέλεσμα, καθιστώντας το Νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, πρωταθλητές στον τουρισμό. Εξάλλου είμαστε από τις ελάχιστες Περιφέρειες της χώρας μας, στις οποίες σημειώθηκε αύξηση πληθυσμού στην πρόσφατη απογραφή. Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τέτοιες πρωτιές! Είναι σίγουρο πως θα πετύχουμε, γιατί το θέλουμε και το μπορούμε. Τα Δωδεκάνησα θα πρέπει να παραμείνουν το επίκεντρο της Ευρώπης, γιατί το αξίζουμε!!!

Το έργο της Κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί εχέγγυο συνέπειας, συνέχειας, σταθερότητας και αξιοπιστίας. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα και εμείς στα Δωδεκάνησα αγωνιζόμαστε καθημερινά και προχωράμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά, όχι μόνο για τη στήριξη της κοινωνίας και την ανάπτυξη στον Τουρισμό, αλλά και για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή!

QR

https://www.dimokratiki.gr/22-01-2023/katerina-emmanoyil-i-n-d-sta-dodekanisa-einai-proto-komma/