Θεόδωρος Ρουσόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές!

0
59

Συντάχθηκε από: Newsdesk στον sky |την 23/02/2023 – 10:56 |

Αναθεώρηση από: – NewsDesk -|
23/02/2023 – 13:09 |

Την εκτίμηση πως η ΝΔ θα νικήσει στις εκλογές που θα γίνουν πιθανότατα στις 9 Απριλίου καθώς δεν υπάρχει ο περιορισμός των εκλογών της Τουρκίας μετά τον καταστροφικό σεισμό  έκανε μιλώντας στον Sky σήμερα ο πρώην υπουργός,κυβερνητικός εκπρόσωπος και  βουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Όπως εξήγησε η νίκη της ΝΔ θα έρθει στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

«Για να βγει η κυβέρνηση χρειάζεται 46% αλλά δεν θα  το συγκεντρώνει αυτό το ποσοστό από την πρώτη Κυριακή  κανένας.Στην πρώτη αναμέτρηση δεν θα πάρει ούτε η ΝΔ  46% ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ .Θα πάμε σε δεύτερες εκλογές με το νόμο που ψηφίσαμε εμείς και τότε  θα έχουμε την αυτοδυναμία. Θα είμαστε πρώτο κόμμα», δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος

Σε ερώτηση για την κυβέρνηση των ηττημένων, για την οποία τόσος λόγος γίνεται  ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε:

«Ο υπαινιγμός έχει να κάνει με το ΠΑΣΟΚ και τον  ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω πως ο κ .Νίκος  Ανδρουλάκης  δεν θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Για να συμβεί αυτό σημαίνει πως ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ  θα έχουν ποσοστό πάνω από 46% από την πρώτη Κυριακή. Δεν βλέπω  να γίνεται κάτι τέτοιο.

Ο κ.Ρουσόπουλος μίλησε για το  μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο που λέγεται Κώστας Καραμανλής,  με αφορμή την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική.

«Έμεινα στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου  για πολύ καιρό και το οφείλω στον Κώστα Καραμανλή. Είναι άνθρωπος αρκετά ανεκτικός, δεν έχει ανασφάλειες  και λειτουργεί δίνοντας χώρο στους συνεργάτες του. Διαθέτει  ενσυναίσθηση, καταλαβαίνει τα προβλήματα του τόπου και έτσι κυβέρνησε. Τον χαρακτηρίζει η έλλειψη εξάρτησης από τις καρέκλες εξουσίας. Η αποχώρηση του γίνεται μετά από 35 χρόνια κοινοβουλευτικού βίου. Γίνεται στην κατάλληλη στιγμή», είπε ο κ.Ρουσόπουλος.

Αναλυτικότερα η συνέντευξη ξεκίνησε με την σχέση του με την σημερινή ηγεσία της ΝΔ  με τον κ.Ρουσόπουλο να τονίζει πως δεν κρατά αποστάσεις.

«Δεν υπάρχει απόσταση. Το να μην είναι κανείς υπουργός, δεν σημαίνει πως δεν έχει  καλή σχέση με την κυβέρνηση.  Υπάρχει εξαιρετική σχέση,  με την σημερινή ηγεσία της ΝΔ και με  προηγούμενη.Υπήρξα συνεργάτης του κ. Κώστα Καραμανλή , ως εκπρόσωπος τύπου, επί οκτώμισι χρόνια, δηλαδή από το 2000 έως το τέλος του 2008. Αρχικά στην αντιπολίτευση  και μετά στην κυβέρνηση, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας.Το γραφείο  μου ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου.Είχα μια διαρκή καθημερινή  επικοινωνία πολλών ωρών, με τον πρώην πρωθυπουργό. Στην ίδια περίοδο το ΠΑΣΟΚ είχε αλλάξει  11 εκπροσώπους. Το ότι έμεινα  τόσο πολύ σε αυτή τη θέση το οφείλω στον κ.Κώστα Καραμανλή που είναι ένας άνθρωπος αρκετά ανεκτικός.Δεν έχει ανασφάλειες , λειτουργεί δίνοντας χώρο στους συνεργάτες του. Διαθέτει ενσυναίσθηση, νοιάζεται και καταλαβαίνει τα προβλήματα του τόπου και των πολιτών. Έτσι κυβέρνησε τον τόπο. Η ιστορία θα καταγράψει τα θετικά και τα αρνητικά. Το χαρακτηριστικό του που είναι σπάνιο φαινόμενο για την Ελλάδα είναι η έλλειψη εξάρτησης από τις καρέκλες της εξουσίας.Η αποχώρηση του γίνεται μετά από σχεδόν  35 χρόνια κοινοβουλευτικού βίου.Γίνεται στην κατάλληλη στιγμή. Αν έφευγε νωρίτερα πολλοί θα έλεγαν πολλά. Το ίδιο και αν έφευγε αργότερα. Ήμουν στενός του συνεργάτης τον εκτιμώ και έχω φιλική σχέση μαζί του», τόνισε.

Ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε πως ο κ.Καραμανλής,  μπορεί να θέλησε να φύγει από την  ενεργό πολιτική αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αποχωρεί και από την παράταξη της ΝΔ.

«Η παρουσία του στην παράταξη είναι μια παρουσία συνεκτική και δυναμική. Δεν είπε ότι αποχωρεί  από τη ΝΔ.Είπε πως αποχωρεί από τον κοινοβουλευτικό βίο».

Σε ερώτηση για την είδηση που κυκλοφορεί και θέλει τον κ. Καραμανλή να οδεύει προς την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Το έχω ακούσει και αυτό . Αν ήθελε όμως θα είχε αποδεχθεί την πρόταση,  που του είχε γίνει από το 2015 από το ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβάνομαι και δημοσιογραφικά, από το επάγγελμα μου 20 χρόνια, το ενδιαφέρον  και τα ερωτηματικά του κόσμου για την αποχώρηση του. Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται ενδιαφέροντα, αλλά επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον κ. Κώστα Καραμανλή είναι μακράν της πραγματικότητας.Μπορώ να ξέρω,  τι θα γίνει  μετά από χρόνια και τι πρόταση θα του γίνει ;Μπορώ όμως,  σήμερα  να γνωρίζω πως πίσω από την απόφαση του να αποχωρήσει από τον κοινοβουλευτικό βίο δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο», σημείωσε

Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε  στις εθνικές εκλογές προβλέποντας νίκη της ΝΔ στη δεύτερη κάλπη.

Οι εκλογές όπως είπε μπορούν να γίνουν στις 9 Απριλίου γιατί εξαιτίας του σεισμού στη γειτονική χώρα επήλθαν αλλαγές, σε ότι αφορά τις εκλογές στην Τουρκία. Ακόμη όπως είπε το τελευταίο που θα σκέπτεται τώρα ο κ. Ερντογάν είναι ένα επεισόδιο με την Ελλάδα.

Για τις εθνικές  εκλογές στην  Ελλάδα είπε:

«Για να βγει  κυβέρνηση στις εκλογές με την απλή αναλογική που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ    χρειάζεται 46% αλλά δεν  θα το συγκεντρώσει κανένας. Εμείς θα  είμαστε όμως  πρώτο κόμμα. Στην πρώτη αναμέτρηση, δεν θα πάρουμε 46 % ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ  και το ΠΑΣΟΚ. Θα πάμε σε δεύτερες εκλογές με το νόμο που ψηφίσαμε εμείς και εκεί θα έχουμε την αυτοδυναμία»

Σε ερώτηση για την κυβέρνηση των ηττημένων  ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε :

Ο υπαινιγμός έχει να κάνει με το ΠΑΣΟΚ και τον  ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι δεύτερο και τρίτο κόμμα .Αν θελήσουν να κάνουν κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση των ηττημένων. Θέλω να πιστεύω, πως ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο δηλαδή μια συνεργασία τέτοιου τύπου με τον κ. Τσίπρα για να κάνουν κυβέρνηση. Για να συμβεί αυτό σημαίνει πως θα έχουν ποσοστό από την πρώτη Κυριακή πάνω από 46% και οι δύο.  Δεν το βλέπω να γίνεται σε καμία περίπτωση»

Σε ερώτηση για την  ανανέωση στα ψηφοδέλτια, δήλωσε πως  είναι ένα διαρκές αιτούμενο, για να μπαίνει νέα μαγιά στην πολιτική. Μίλησε με ρήση από τον  Σωκράτη για αυτούς που ακούν τις σειρήνες του λαϊκισμού και ψηφίζουν ανάλογα .

«Χρειάζεται πάντοτε ανανέωση. Το ένα τρίτο στα ψηφοδέλτια της ΝΔ  είναι ένα πρόσωπα διαφόρων ηλικιών.Χρειάζεται παράλληλα  η σύμπλευση των νεώτερων  με τους παλαιότερους. Η σύμπηξη της ορμής της νέας γενιάς με εμπειρία των παλαιότερων δημιουργεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα», δήλωσε πως μίλησε με συγκεκριμένα παραδείγματα από την εξωτερική πολιτική αλλά και  την ιστορία της Ελλάδος με τον τέως Βασιλιά, που δείχνουν πόσο σημαντική  είναι η σύμπηξη των νέων με τους παλαιότερους στην πολιτική “, κατέληξε ο κ. Ρουσόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό εδώ: