11.5 C
Athens
Tuesday, March 21, 2023

Η Σοφία Σακοράφα απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ

Must read

More articles

Η Σοφία Σακοράφα βρέθηκε στο “στόχαστρο” του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μία σειρά από αλλαγές στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και η ίδια η πρόεδρος του Συνδέσμου πήρε επίσημα θέση για το θέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Σακοράφα για «αντιδεοντολογική και απαράδεκτη πρακτική» και για «πρόσκαιρη ετερογενή συμμαχία προκειμένου να διασωθεί πολιτικά η ίδια», με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ να απαντά, υποστηρίζοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει την Ομοσπονδία σε πεδίο άσκησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Η πρόσκαιρη ετερογενής συμμαχία της κας Σακοράφα στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, προχώρησε στην απαράδεκτη και ύπουλη αποπομπή του Παναγιώτη Μελαχρινού, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, από τη θέση του Γ΄ Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, καθώς και των Γιάννη Κουτσιώρα – επί χρόνια αρχιπροπονητή του ΣΕΓΑΣ με τεράστια προσφορά στην ανάπτυξη του Κλασσικού Αθλητισμού – και της παλαιάς πρωταθλήτριας του Στίβου Ζωής Βαρέλη -Στεφανίδη, αμφότεροι μέλη της Γραμματείας του Αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από την επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ.

Αυτή η ενέργεια της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ και των μελών της πρόσκαιρης πλειοψηφίας του ΔΣ συνιστά εξαιρετικώς αντιδεοντολογική και απαράδεκτη πρακτική, σε μια περίοδο κατά την οποία οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός προοδευτικού δημοκρατικού μετώπου απέναντι στη κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα έπρεπε να είναι βασικός στόχος όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Υπενθυμίζουμε, επίσης, στην κα Σακοράφα ότι εκλέχτηκε με τη συναίνεση όλων των προοδευτικών δυνάμεων του κλασικού αθλητισμού, με την καθοριστική συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις επίμονες προσπάθειες του αείμνηστου Βασίλη Σεβαστή, με σκοπό την ανάπτυξη του στίβου και την προστασία του από διαιρετικές καταστάσεις και πολιτικά παιχνίδια που επιχειρούσε και επιχειρεί η Ν.Δ. για τον έλεγχο του Αθλητισμού.

Η προσπάθεια της κας Σακοράφα, μέσω της δημιουργίας μιας κοντόφθαλμης ετερόκλητης και ευκαιριακής συμμαχίας στον αθλητισμό, προκειμένου να διασωθεί πολιτικά η ίδια, αποτελεί πράξη απελπισίας που δεν θα ευοδωθεί.

Η μετέπειτα προσχηματική και επικοινωνιακού χαρακτήρα τοποθέτηση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τη κα Σακοράφα σε Επιτροπές της Ομοσπονδίας, ως κίνηση αντιπερισπασμού για την κάλυψη της διενεργούμενης άθλιας μεθόδευσης, δεν εξωραΐζει τις μικροπολιτικές επιδιώξεις”.

Η απάντηση από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ

“Σεβόμενη το ρόλο των θεσμικών οργάνων όλων των κομμάτων, υποχρεώνομαι να απαντήσω στην Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τα θέματα του ΣΕΓΑΣ.

Σε οποιαδήποτε Διοίκηση, πόσο μάλλον σε αυτή της μεγαλύτερης και πιο ιστορικής αθλητικής Ομοσπονδίας της χώρας, ο καθένας κρίνεται – και πρέπει να κρίνεται – με βάση μόνο την δική του διαχρονική προσωπική στάση και συμπεριφορά.

Όταν το προσωπικό επιχειρείται να διαστρεβλωθεί σε πολιτικό, αν δεν είναι απόπειρα απάτης, είναι βαρύ λάθος. Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί συνειδητή επιλογή μου να μην απαντήσω, προς το παρόν, με τη δημόσια τεκμηρίωση των λόγων που επέβαλαν τις πρόσφατες ενέργειες της Διοίκησης.

Η σημερινή Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ κι εγώ προσωπικά είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει την Ομοσπονδία σε πεδίο άσκησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Σαν υστερόγραφο, επειδή δεν θέλω να αντιπαρέλθω τα όσα με τόση αβάσιμη ευκολία αναφέρονται για δήθεν “ετερόκλητες και ευκαιριακές συμμαχίες”, πρέπει να ενημερώσω ότι εγώ προσωπικά είμαι υπερήφανη και ευγνώμων γιατί μαζί και με αυτούς τους “συμμάχους” παράγουμε, όλοι μαζί και με αποφασιστικότητα, σημαντικό έργο στον ΣΕΓΑΣ. Και έχουμε δρόμο μπροστά μας, με αυτήν την “πρόσκαιρη”, όπως επιλέξατε να πείτε (!;), πλειοψηφία.

Τα διλήμματα είναι για τους υπόλοιπους, για όσους ακόμα ψάχνουν τι πρέπει ή τι θέλουν να κάνουν. Εμείς πάντα θα ευελπιστούμε και για τις δικές τους σωστές αποφάσεις.

Με τα δέοντα χαιρετίσματα,

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Σοφία Σακοράφα”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news