Η πρώτη δημοσκόπηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

0
39
Η-πρώτη-δημοσκόπηση-για-τις-εκλογές-στον-ΣΥΡΙΖΑ

Ντέρμπι μεταξύ Εφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ, που διεξάγονται την προσεχή Κυριακή.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, την οποία παρουσίασε το MEGA, η Εφη Αχτσιόγλου προηγείται άνετα μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να αποκτά προβάδισμα σε όσους δηλώνουν ότι θα προσέλθουν για να ψηφίσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται η Εφη Αχτσιόγλου με 35%, έναντι 19% του Στ. Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 12%, ο Ν. Παππάς με 4% και τελευταίος ο Στ. Τζουμάκας με 3%.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Αχτσιόγλου προηγείται με 41%, έναντι 35% του Στέφανου Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ν. Παππάς με 8%, ο Ευ. Τσακαλώτος με 7% και ο Στ. Τζουμάκας με 1%.

ΣΥΡΙΖΑ: «Μάθε πού ψηφίζεις» για τις εκλογές στις 17 Σεπτεμβρίου

Αναφορικά με την προτίμηση όσων δήλωσαν ότι θα πάνε «σίγουρα ή πιθανόν» να ψηφίσουν, ο Στέφανος Κασσελάκης καταγράφει το 39%, με την Εφη Αχτσιόγλου να συγκεντρώνει 31%. Ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 13%, ενώ Στέφανος Τζουμάκας και Νίκος Παππάς συγκεντρώνουν ποσοστό 3%.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ερώτημα «Ποιος μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη» προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης (40%) και ακολουθεί η Εφη Αχτσιόγλου (33%). 

Η πρώτη δημοσκόπηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-1

Το σενάριο του Β’ Γύρου

Στην περίπτωση που οι εκλογές οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η Εφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει ποσοστό 52% έναντι 39% του Στέφανου Κασσελάκη.

Ωστόσο, στους ψηφοφόρους που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται οριακά με 45% έναντι 44% της Εφης Αχτσιόγλου.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, πάντως, η Εφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52%, έναντι 26% του Στέφανου Κασσελάκη.

Η πρώτη δημοσκόπηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-2