Η ΝΔ αντιδρά στο νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομία που “δέρνει στα ΑΕΙ”: “Πόσο ανεύθυνος ο Τσίπρας; Οχι άλλα ψέματα”

0
207

ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις από την κυβέρνηση, προκάλεσε το νέο σποτ της σειράς “Χάου του” του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναφέρεται στην αστυνομία “που μπαίνει και δέρνει στα πανεπιστήμια”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε πρώτος το νέο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: “Θες να κάνεις τη φοιτητική ζωή που σου αξίζει; Κι εμείς το θέλουμε για σένα”.

Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου

Σχολιάζοντας το νέο σποτάκι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε:

“Είναι δίκαιο η φοιτητική εστία που χρειάζεσαι για την στέγαση σου και να μπορέσεις να σπουδάσεις να μετατρέπεται σε άντρο βίας , βίας και ναρκωτικών. Είναι άδικο όταν η αστυνομία απελευθερώνει αυτό τον χώρο και τον ξαναδίνει στην πανεπιστημιακή κοινότητα ; Αλέξη όχι άλλα ψέματα”.

Είναι δίκαιο η φοιτητική εστία που χρειάζεσαι για την στέγαση σου &να μπορέσεις να σπουδάσεις να μετατρέπεται σε άντρο εγκληματικότητας, βίας& ναρκωτικών; Είναι άδικο όταν η αστυνομία απελευθερώνει αυτό τον χώρο &τον ξαναδίνει στην πανεπιστημιακή κοινότητα;

Αλέξη όχι αλλα ψέματα. https://t.co/vv4SrCYSEP

— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) January 17, 2023

Η απάντηση Οικονόμου

Έντονη ήταν η αντίδραση και του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος χαρακτήρισε ανεύθυνο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως τα πανεπιστήμια δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που περιέγραψε και αποτελούν χώρο γνώσης και έρευνας.

“Αλήθεια τώρα; Ο κ. Τσίπρας ειλικρινά νομίζει πως το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό οποιουδήποτε ανθρώπου για τα Πανεπιστήμιά μας είναι ότι η “αστυνομία μπαίνει και δέρνει”; Πόσο ανεύθυνος, πόσο ξύλινος, πόσο αλλού. Τα Πανεπιστήμιά μας είναι χώρος γνώσης και έρευνας. Είναι δρόμος προσωπικής και κοινωνικής εξέλιξης, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες προκοπής για όλους. Για όλους, εκτός από τις συμμορίες με τις βαριοπούλες, οι οποίες σπάζουν βιβλιοθήκες και χρησιμοποιούν τις φοιτητικές εστίες σαν γιάφκες”, αναφέρει η δήλωση του κ. Οικονόμου.

Υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του, τόνισε πως “ο κ. Τσίπρας επιδιώκει την επιστροφή στο αποτυχημένο κυβερνητικό του παρελθόν”, προσθέτοντας πως “το spot του ΣΥΡΙΖΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση εξηγεί γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία”.

Αναλυτικά:

Το spot του ΣΥΡΙΖΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση εξηγεί γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία. Όπως αποκαλύπτει, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει την επιστροφή στο αποτυχημένο κυβερνητικό του παρελθόν.

Θέλει και πάλι εστίες ανομίας στα ΑΕΙ. Θέλει να καταργήσει τις αλλαγές που άνοιξαν νέους ορίζοντες στους φοιτητές μας. Θέλει εισαγωγή στα πανεπιστήμια με βαθμό 1 και 2 στα 20, αδιαφορώντας για το μέλλον νέων ανθρώπων που γνωρίζει οτι δεν θα αποφοιτήσουν ποτέ.

Με αυξημένη χρηματοδότηση, αναβαθμισμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον, περισσότερη αυτονομία, ενίσχυση της έρευνας, διεθνείς συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, διπλά πτυχία, εσωτερικό Erasmus, 50% έως 100% αύξηση στο φοιτητικό επίδομα στέγης, τα πανεπιστήμια μας προχωρούν μπροστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μένει πίσω.