ΗΠΑ: Ασθενής με καρκίνο άρχισε ξαφνικά να μιλά με ιρλανδική προφορά

0
98
ΗΠΑ:-Ασθενής-με-καρκίνο-άρχισε-ξαφνικά-να-μιλά-με-ιρλανδική-προφορά

Λίγο μετά τη διάγνωση με καρκίνο του προστάτη, ένας άνδρας από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ άρχιζε να μιλά με ιρλανδική προφορά, παρά το ότι δεν είχε επισκεφτεί ποτέ τη χώρα.

Το σπάνιο όσο και παράδοξο σύνδρομο διατηρήθηκε ως και τον θάνατό του.

Το φαινόμενο καταγράφεται σε άρθρο της επιστημονικής επιθεώρησης British Medical Journal. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται σε ασθενή με καρκίνο του προστάτη και μόλις η τρίτη που καταγράφεται σε καρκινοπαθή.

Στο άρθρο, για προφανείς λόγους, δεν υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία για τον ασθενή, πέρα από το ότι ήταν περίπου 50 ετών. Είχε ζήσει στη Βρετανία πριν από τρεις και πλέον δεκαετίες και είχε φίλους και μακρινούς συγγενείς στην Ιρλανδία.

«Η προφορά του ήταν ανεξέλεγκτη ενώ σταδιακά έγινε μόνιμη», αναφέρουν οι ερευνητές. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά περίπου 20 μήνες μετά την έναρξη των θεραπειών για τον καρκίνο και δεν χάθηκε ούτε όσο η κατάσταση του ασθενή επιβαρυνόταν.

Οι νευρολογικές εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα ύποπτο, ενώ δεν είχε ούτε ψυχιατρικό ιστορικό. Οι ιατροί υποπτεύονται ότι το σύνδρομο οφείλεται σε παρανεοπλαστική νευρολογική διαταραχή (PND), μια «επίθεση» του ανοσοποιητικού του ασθενή στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.

Το σύνδρομο της ξενικής προφοράς έχει αρχίσει να καταγράφεται τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο, αναφέρει το BBC. Κάποιοι από τους ασθενείς με το σύνδρομο ανέφεραν ότι ακούν μια «ξένη φωνή» όταν μιλούν.

Μια από τις πρώτες περιπτώσεις που καταγράφηκαν ήταν το 1941 όταν μια νέα γυναίκα από τη Νορβηγία άρχισε να μιλά με γερμανική προφορά αφότου χτυπήθηκε από θραύσμα βόμβας. Ο περίγυρός της απομακρύνθηκε από τη γυναίκα γιατί νόμιζαν ότι… ήταν κατάσκοπος των Γερμανών.

Ειδήσεις σήμερα:

Η ρύθμιση της κυβέρνησης για τους καλλιτέχνες: Δημιουργείται νέα μισθολογική κλίμακα για όλους στο Δημόσιο

Σεισμός στην Τουρκία: Τούρκος αξιωματούχος λέει ότι τον σεισμό προκάλεσαν… πολεμικοί δορυφόροι!

Μπρους Γουίλις: «Τίποτα δεν μπορεί να με ρίξει» – Η ομιλία του το 2018 που γίνεται ξανά viral