20.9 C
Athens
Saturday, March 25, 2023

Ε. Λιακούλη: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια στα ματωμένα νερά του φασισμού…»

Must read

More articles

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του “OPEN”, με τους δημοσιογράφους κ.κ. Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στις ερωτήσεις για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε τα εξής:

Για τη νομοθετική ρύθμιση, αναφορικά με το “κόμμα” εγκληματική οργάνωση

«Το θέμα φέρει νομική και πολιτική διάσταση. Το ΠΑΣΟΚ, λειτουργεί ξανά ως η φωνή της λογικής, που φυλάττει θεσμικές “Θερμοπύλες”, με την πρόταση του Προέδρου μας, Νίκου Ανδρουλάκη, να γνωμοδοτήσει για το περιεχόμενο της διάταξης η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

Ως προς το πολιτικό σκέλος, η Ν.Δ. θυμήθηκε -ελάχιστες εβδομάδες πριν τις εκλογές- τη Χρυσή Αυγή. Ουσιαστικά ομολογεί ότι κινδυνεύει η αυτοδυναμία της και γι’ αυτό επιλέγει πολιτικά να κινηθεί προς την κατεύθυνση να “ψαρέψει” ψήφους και σε αυτά τα θολά ματωμένα νερά του φασισμού, όπως ψάρεψαν προχθές και στα βασιλικά θολά νερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον ίδιο ακριβώς ψηφοθηρικό λόγο, για να αποτρέψει την αυτοδυναμία της Ν.Δ., επιλέγει και αυτός να χορέψει, ακόμα μια φορά, το “τανγκό του βάλτου”, τσαλαβουτώντας αγκαλιά με τη Ν.Δ. μέσα στα λασπόνερα της επικοινωνιακής τοξικότητας και της πόλωσης.

Υπενθυμίζω ότι η αείμνηστη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ήδη επί Μιχαλολιάκου, είχε καταθέσει πρόταση, προκειμένου να βρούμε τον νομικό τρόπο ώστε να αποκλείονται, με όρους και προϋποθέσεις πάντοτε στο πλαίσιο του Συντάγματος, αυτά τα μορφώματα που ενδύονται το “μανδύα” πολιτικού κόμματος, ενώ στην πραγματικότητα είναι εγκληματικές οργανώσεις. Η Φώφη Γεννηματά έδωσε πολύ μεγάλη μάχη, μια μάχη δημοκρατικών αξιών, που συνεχίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η στιγμή είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η Κυβέρνηση είχε την ευθύνη της διαβούλευσης, αλλά τη διεκπεραιώνει προσχηματικά, καθώς γνήσια και ειλικρινής διαβούλευση δεν υπάρχει στον ορίζοντα της Ν.Δ. για κανένα θέμα.

Η συγκεκριμένη πρόταση της Ν.Δ. εγείρει κατ’ ελάχιστον δύο προβληματικά θέματα. Το ένα είναι η έλλειψη δικονομικής σαφήνειας. Το δεύτερο, αφορά την έννοια της “πραγματικής ηγεσίας” που θα κρίνει ο Άρειος Πάγος, για την οποία δεν πρέπει να αφήνονται ευρεία κενά ερμηνείας, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να μπούμε σε άλλες, μεγάλες περιπέτειες.

Είναι σημαντικό, σε ένα μείζον ζήτημα Δημοκρατίας, να καταφέρει να ομονοήσει το πολιτικό σύστημα».

Για το πολιτικό περιβάλλον

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν καθημερινά πόσο ίδιοι είναι. Ο ένας κουνάει το “σκιάχτρο” του άλλου στον Ελληνικό Λαό, με έναν δηλητηριώδη διχαστικό λόγο, που δεν προσφέρει το παραμικρό στην επίλυση των επιτακτικών προβλημάτων της κοινωνίας.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε συμπλήρωμα ούτε παράρτημα κανενός.Είμαστε ένα κόμμα με βαθιά Ιστορία. Ένα μεταρρυθμιστικό κόμμα, που φέραμε Δημοκρατία και Αλλαγή στην Ελλάδα. Μια Παράταξη που -ενώ σήκωνεστις πλάτες της το βάρος της σωτηρίας της Χώραςστις πιο δύσκολες στιγμές- λοιδορήθηκε και σκυλεύτηκε απίστευτα. Ένα κόμμα με αταλάντευτη πολιτική αυτονομία και συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, που κρατά δυνατή τη φωνή της θεσμικής ευθύνης και της πολιτικής λογικής. Το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, ο κυρίαρχος Λαός θα κάνει τη Δημοκρατική Ανατροπή».

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news