ΕΡΤ: Σοβαρές καταγγελίες για «πάρτι» εκατομμυρίων – Το ΠΑΣΟΚ φέρνει το θέμα στη Βουλή

0
35
ΕΡΤ:-Σοβαρές-καταγγελίες-για-«πάρτι»-εκατομμυρίων-–-Το-ΠΑΣΟΚ-φέρνει-το-θέμα-στη-Βουλή

Στη Βουλή ετοιμάζεται να φέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης το θέμα της ΕΡΤ μετά και τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και της ΠΟΣΠΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για τις καταγγελίες από ενώσεις δημοσιογράφων και τεχνικών για ατασθαλίες και υπέρογκες δαπάνες σε εξωτερικές και μεικτές παραγωγές που έχουν οδηγήσει στη συστηματική συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος και στάθηκε στο πλευρό των εργαζόμενων που την περασμένη Δευτέρα προχώρησαν και σε στάση εργασίας παράλληλα τόνισε τη σημασία της υγιούς λειτουργίας των ΜΜΕ προκειμένου να υπηρετείται η πολυφωνία και η πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θέτουν κρίσιμα ερωτήματα στη διοίκηση του Ραδιομεγάρου για τη διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων φορολογούμενων σε δαπανηρές εξωτερικές και μεικτές παραγωγές που αποτελούν πλέον τον κύριο όγκο του προγράμματος της δημοσίας τηλεόρασης.

Ενδεικτική είναι η επιστολή της δημοσιογράφου Αθηνάς Καμπάκογλου στην ΕΣΗΕΑ όπου ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας επιχείρησε να βάλει στο ίδιο καθεστώς ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος και της δικής της εκπομπής που ήταν εσωτερικής παραγωγής και είχε επιτυχημένη πορεία όπως τονίζει με ελάχιστα χρήματα.

«Η αντικατάστασή μου πόσα ακριβώς χρήματα θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό; Με ποιο δικαίωμα υποτιμά και απαξιώνει διαρκώς το αξιόλογο προσωπικό της Δημόσιας Τηλεόρασης και πού ακριβώς επιδιώκει να φθάσει;» δήλωσε η κα. Καμπάκογλου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ στις τακτικές του κυρίου Ζούλα τονίζοντας ότι λαμβάνει μόνος του αποφάσεις που οδηγούν σε υπέρογκες δαπάνες και σε απαξίωση του προσωπικού και του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ.

«Η εκπομπή μπήκε στο στόχαστρο του Προέδρου πριν από ενάμισι χρόνο, και υπό την απειλή της κατάργησής της, έγινε μεικτή παραγωγή με την έλευση συμπαρουσιαστή, ανεβάζοντας το κόστος σε 10.000 € ανά επεισόδιο» σημείωσε η ΕΣΗΕΑ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ είχε καταγγείλει από το περασμένο έτος απευθείας αναθέσεις κατατμήσεις των διαγωνισμών και αλόγιστη σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι πραγματικά τραγικό οι εργαζόμενοι να υποαπασχολούνται, να προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσφέρουν το έργο τους και η Διοίκηση να τους αποκλείει. Αναίτια δαπάνη πολλών χιλιάδων ευρώ κάθε εβδομάδα που σε ετήσια βάση ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ μόνο για τις δορυφορικές και τις εξωτερικές μεταδόσεις» τόνισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ .

Η κατάσταση δείχνει εκρηκτική στη δημόσια τηλεόραση και τα σύννεφα «σκεπάζουν» την Αγία Παρασκευή.