Περιοδεία στο 3ο γυμνάσιο Βόλου πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΚΟ Μαγνησίας του ΚΚΕ με τους Ιωάννα Παπαδημητρίου, Βασίλη Μεταξά και Αποστόλη Ριζόπουλο, και είχαν συζήτηση με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του σχολικού συγκροτήματος.

Όπως τόνισε ο Βασίλης Μεταξάς όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί, παρά τις όποιες διαφορές, λόγω της συμφωνίας των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στα στρατηγικά θέματα, θα υπάρχει σύγκλιση. Ήδη στην απερχόμενη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων της Νέας Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το 70% από αυτά. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ότι η όποια κυβέρνηση εκλεγεί ποιον θα έχει απέναντι. Στόχος είναι η ανάταση του Κινήματος στον δρόμο του αγώνα.

Η ενίσχυση σε ψήφους του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές δεν θα χαθεί, αλλά θα κατατεθεί στον αγώνα στη μάχη για τα λαϊκά συμφέροντα, που θα συνεχίσει να δίνεται με συνέπεια κι από την επόμενη ημέρα των εκλογών. Ο λαός, μπορεί να «κάψει» τα αντιλαϊκά σενάρια, που θα επιδιώξει η νέα κυβέρνηση να επιβάλλει, στο δρόμο της ανατροπής και της σύγκρουσης. Σ’ αυτήν την υπόθεση πρωτοστατεί του ΚΚΕ και για αυτήν την προοπτική διαθέτει όλες του τις δυνάμεις και στους δρόμους του αγώνα και στη Βουλή.

Η υποψήφια Ιωάννα Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία και τι χρειάζεται να γίνει για να αντιμετωπισθούν νέα και παλαιά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεαροί μαθητές κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

Σύντομη παρέμβαση έκανε στην συνέχεια και ο υποψήφιος βουλευτής Αποστόλης Ριζόπουλος που αναφέρθηκε αναλυτικά που οδηγούν οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο της εκπαίδευσης με θύματα μαθητές και καθηγητές. Γι’ αυτό το λόγο υπογράμμισε χρειάζονται να εξαχθούν συμπεράσματα από τους ανθρώπους της εκπαίδευσης και όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι όσο πιο αδύνατη είναι η κυβέρνηση που θα εκλεγεί από τις ερχόμενες εκλογές, τόσο πιο δυνατός μπορεί να είναι ο λαός με δυνατό το ΚΚΕ.Kentavros