Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στις Διευθύνσεις Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας – e-thessalia.gr

0
25
Επίσκεψη-κλιμακίου-του-ΚΚΕ-στις-Διευθύνσεις-Α’Βάθμιας-και-Β’Βάθμιας-Εκπαίδευσης-Μαγνησίας-–-e-thessalia.gr

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Βασίλη Μεταξά, βουλευτή Μαγνησίας και Απόστολο Ριζόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Βόλου και υποψήφιο Δήμαρχο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, πραγματοποίησε σήμερα συναντήσεις με τους Διευθυντές Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Γ. Πολύζο και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σ. Σαβελίδη.

Το κλιμάκιο ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση των σχολείων στο Νομό μετά την πλημμύρα και κυρίως για τις ενέργειες προετοιμασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων από μεριάς κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικών αρχών.

Μετέφερε την αγανάκτηση των γονιών όλης της περιοχής, από τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στα σχολεία, τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων (κτιριακών, υγειονομικών κτλ.) και κυρίως την υλοποίηση μέτρων αντιμετώπισης του σοβαρού θέματος της ακαταλληλότητας του νερού της ύδρευσης και τους κινδύνους που όλα τα παραπάνω εγκυμονούν για τους χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους.

Ιδιαίτερα για το θέμα του νερού, το κλιμάκιο τόνισε ότι η εγκληματική ανευθυνότητα που επέδειξαν ο Δήμος Βόλου και η κυβέρνηση, στο ζήτημα της ύδρευσης, με τον Δήμαρχο Αχ. Μπέο, να διαδίδει ψευδώς και επικίνδυνα εδώ και μέρες πως το νερό είναι κατάλληλο για χρήση και την κυβέρνηση να αρκείται σε γενικές αναφορές χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο για την εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλου νερού στους κατοίκους του Βόλου, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν κατά το άνοιγμα των σχολείων.

Είναι φανερό ότι οι όποιες ενέργειες για την αποκατάσταση της καταστροφής γίνονται με την ίδια ακριβώς στρατηγική που οδήγησε στην ίδια την καταστροφή: τη μετάθεση του βάρους στις λαϊκές οικογένειες στη λογική της ατομικής ευθύνης, στην επιλογή των απαραίτητων ενεργειών όχι με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, αλλά του κόστους – οφέλους.

Μονόδρομος η κινητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών και η διεκδίκηση μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Να μην περάσει ως κανονικότητα το να θυσιάζουμε τη ζωή και την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας.