17.4 C
Athens
Tuesday, March 28, 2023

Εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ συμμορία που σχεδίαζε επίθεση στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λευκωσίας

Must read

More articles

Ο Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός Λευκωσίας (πρώην Λυκαβητού) φαίνεται πως ήταν ανάμεσα στους στόχους εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας εξάρθρωσε πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία.

Φωτογραφία του συγκεκριμένου σταθμού (screen shot) όπως είναι στο google, βρέθηκε σε ηλεκτρονική μορφή στην κατοχή μελών της οργάνωσης κατά τη διερεύνηση των ευρημάτων που κατάσχεσε η Ελληνική Αστυνομία. Το στοιχείο αυτό διαβιβάστηκε άμεσα από την Ιντερπόλ Αθηνών στο γραφείο της Ιντερπόλ Λευκωσίας και αμέσως λήφθηκαν μέτρα επαγρύπνησης και φρούρησης. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι Αρχές των δύο χωρών βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή ώστε στην περίπτωση που προκύψουν νέα στοιχεία να διαβιβαστούν. 

Στην Κύπρο, οι Αρχές διερωτούνται γιατί ένας αστυνομικός σταθμός να γίνει στόχος εγκληματιών, γι’ αυτό και οι έρευνες επικεντρώνονται σ’ αυτό το ζήτημα. Στον συγκεκριμένο σταθμό δεν κρατούνται πρόσωπα μακροχρόνια, ούτε και φυλάγονται μάρτυρες, γι’ αυτό και δημιουργούνται ερωτηματικά γιατί η φωτογραφία του βρισκόταν στα χέρια εγκληματικών στοιχείων. Η επιχείρηση ξηλώματος της εγκληματικής οργάνωσης, σημειώθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, ηλικίας από 26 έως 47 ετών (Σέρβοι και Αλβανοί) τρεις Έλληνες, 28, 29 και 31 ετών, καθώς και δύο Ελληνίδες, 28 και 32 ετών. Ο 29χρονος και η 28χρονη, που είναι μεταξύ των συλληφθέντων, είναι ένα ζευγάρι δασκάλων, που διδάσκουν σε σχολείο της Δυτικής Αττικής, όπως αναφέρουν τα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται πως κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν όπλα, εκρηκτική ύλη TNT, εξοπλισμός κατασκευής εκρηκτικών υλών και πλαστά δελτία ταυτότητας. «Πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν “πλούσιο” ποινικό παρελθόν, ενώ από τη μεθοδολογία δράσης, τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών και τα μέτρα φύλαξης που λάμβαναν, εκτιμάται ότι θα αποκόμιζαν παράνομα έσοδα, ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ», είχε δηλώσει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος.

Στο μεταξύ, η λειτουργός του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου, διαβεβαίωσε χθες ότι όλες οι πληροφορίες που λαμβάνονται και αφορούν θέματα ασφαλείας, αξιολογούνται και λαμβάνονται άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα το οποίο χειριζόμαστε και λαμβάνονται όλα τα μέτρα που κρίνονται αναγκαία», σημείωσε η κ. Κωνσταντίνου, καταλήγοντας πως η Αστυνομία βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση.

Εξάλλου, την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα βήματα θωράκισης των αστυνομικών σταθμών εξέφρασε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Αστυνομικού Κλάδου «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης. Παρ’ όλο που αναγνώρισε ότι η ηγεσία της Δύναμης έχει αναβαθμίσει σημαντικά τους αστυνομικούς σταθμούς, τόνισε ότι τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ουσία και όχι η όμορφη εικόνα. Παραδέχτηκε ότι από την πρώτη στιγμή η ηγεσία ενημέρωσε τους αστυνομικούς για την εν λόγω πληροφορία, δίνοντας παράλληλα οδηγίες για αυξημένες περιπολίες και αυξημένη επαγρύπνηση, ενώ τόνισε πως οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής είναι περίπου μόλις στους 1.000, αριθμός που δεν επαρκής για τις αυξημένες ανάγκες και προκλήσεις.

Πηγή: philenews.comΕιδήσεις σήμερα:Λουκέτο ακόμα και την ίδια μέρα για όσους δεν κόβουν αποδείξειςΔιάρρηξη με τη μέθοδο του «ριφιφί» σε κοσμηματοπωλείο στη Θεσσαλονίκη – Δείτε φωτογραφίεςΟ Κιμ Γιονγκ Ουν ζητά να εκτελούνται όσοι βλέπουν πορνό στη Βόρεια Κορέα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news