Εκλογές 2023: «Κλειδώνει» η 9η Απριλίου για τις κάλπες – Σημαντικές εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα

0
70

Όλα δείχνουν πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «κλειδώνει» την απόφαση για διενέργεια των εθνικών εκλογών στις 9 Απριλίου.

Ο ίδιος, σε πρόσφατη τοποθέτησή του, είχε αναφερθεί στον χρόνο διεξαγωγής τους, ενημερώνοντας πως «δεν θα αργήσει» η εκλογική μάχη για την ανάδειξη της επόμενης κυβέρνησης.

«Δεν θα πω πότε θα γίνουν ακριβώς οι εκλογές. Δεν θα αργήσουν και πολύ. Η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση μας αφού προκηρυχθούν θα είναι στη Δυτική Αθήνα» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Περιστέρι την Τρίτη.

Την άλλη εβδομάδα κρίνονται οι εξελίξεις

Η άλλη εβδομάδα αναμένεται να κρίνει τις εξελίξεις όσον αφορά στον τελικό χρόνο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λαμβάνει εντός των επόμενων ημερών τις τελικές του αποφάσεις, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες από το Mega.

Στις 3 Μαρτίου, την ερχόμενη Πέμπτη δηλαδή, είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και δεν είναι απίθανο να γίνει κάποια ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της.

Η συνεδρίαση αφορά στον νόμο του υπουργείου Εργασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ωστόσο – κατά τον τηλεοπτικό σταθμό – υπάρχει ενδεχόμενο ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει τον χρόνο διενέργειας των εκλογών.

Μία δεύτερη πιθανότητα είναι να προχωρήσει σε διάγγελμα, ενώ δεν αποκλείεται να παρέχει την ενημέρωση σε κάποια μεγάλη συγκέντρωση ή μία από τις επικείμενες περιοδείες του.

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνει μία προσπάθεια να κλείσουν και οι τελευταίες θέσεις στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ωστόσο η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί την μεθεπόμενη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ανακοινώσει σε κανέναν το πότε θα πάει στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ώστε να της ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Ωστόσο, όλα συνηγορούν πως η Βουλή θα διαλυθεί στις 10 Μαρτίου και σε λιγότερο από έναν μήνα θα στηθούν οι κάλπες.

Την επομένη της συνάντησης Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου θα τοιχοκολληθεί και το προεδρικό διάταγμα στη Βουλή που θα ορίζει την διάλυση της και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.