Είναι μονόδρομος πλέον για τον ελληνικό η πολιτική αλλαγή*

0
157

*Γράφει ο Βασίλης Ζωγράφος

Τα πολιτικά γεγονότα στις μέρες μας είναι πυκνά, έχουμε χιονοστιβάδα αρνητικών εξελίξεων για την κυβέρνηση της ΝΔ και για τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά.

Δεν μπορεί να κρύβεται, ούτε πλέον ο ελληνικός λαός δέχεται τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

Δεν μπορούν άλλο να επισκιάζουν το ζοφερό κλίμα, το οποίο είναι αποκλειστικό δημιούργημα της κυβέρνησής του και του ιδίου προσωπικά. Δεν μπορεί να έχουμε συσκότιση της αλήθειας, με θέματα που δημιουργούνται τεχνικά.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής, της συγκάλυψης, της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Η κυβέρνηση όχι μόνο είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού και τα προβλήματα, είναι ανίκανη, υπηρετεί προκλητικά τα συμφέροντα των ολίγων, των ολιγαρχών, της πλουτοκρατίας.

Στις μέρες μας ο κ.Μητσοτάκης προχώρησε και  στην αποστασία απ’ τους κανόνες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών είναι  πρωτοφανές. Είναι ιστορική ευθύνη να αντισταθούμε σ’ αυτή την επιχείρηση του πολιτικού Μιθριδατισμού.

Δεν είναι μόνο το πολίτευμα που διέρχεται την πιο σκοτεινή περίοδο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, είναι  η αισχροκέρδεια, η ακρίβεια, είναι η διαχείριση της οικονομίας, που αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας.

Η πολυδιαφημισμένη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκε φιάσκο.

Δεν προχωράει έστω και τώρα στη μείωση του Φ.Π.Α., στον Ε.Φ.Κ., στην ενέργεια και τα καύσιμα ή σε ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών.

Προτιμάει το καλάθι της οικονομίας άδειο. Το άλλο «καλάθι του  νοικοκυριού» είναι ένας εμπαιγμός για τον καταναλωτή. Εκτός από τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις, έχουμε και τη μείωση της ποσότητας των συσκευασμένων προϊόντων. Γίνεται μια φανερή εξαπάτηση των καταναλωτών από τους κερδοσκόπους, με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη παρατηρητές.

Το 2019 η πλειοψηφία των συνταξιούχων τον  ψήφισε, γιατί πίστεψε στην προπαγάνδα ,στα λόγια τα μεγάλα, τα οποία ήταν κενό γράμμα, ήταν «άνθρακας ο θησαυρός «. Τους εξαπάτησε διπλά. Αφού τους περιέκοψε τη 13η σύνταξη, την οποία είχε θεσμοθετήσει ο ΣΎΡΙΖΑ με την έξοδο από τα μνημόνια, κι ενώ δεσμεύτηκε ότι θα τη διατηρήσει, δεν έδωσε τα αναδρομικά από δώρα κι επικουρικές συντάξεις με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

Αυτές οι περικοπές αγγίζουν ήδη τα 6,5 δισ. και έως το Μάιο θα φτάσουν τα 7,5 δισ.

Με αριθμούς η κυβέρνηση της ΝΔ στο σύνολο τους περιέκοψε περισσότερα από 5 δισ. από την 13η σύνταξη μέχρι το τέλος της διακυβέρνησής της και 2, 5 δισ. αναδρομικά που δεν έχουν δοθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για επαναφορά της 13ης σύνταξης, την απόδοση των αναδρομικών στους συνταξιούχους  και την κατάργηση της ιδιωτικοποίησης, της επικουρικής ασφάλισης. Επίσης, στόχος του ΣΎΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η αποκατάσταση της αδικίας, που έχει να κάνει με την προσωπική διαφορά.

Για την αισχροκέρδεια ο ΣΎΡΙΖΑ – ΠΣ προτείνει να υπάρξουν έλεγχοι και διατίμηση σε προϊόντα κι αν χρειαστεί, παρέμβαση του κράτους και πρόστιμα σε όσους κερδοσκοπούν, ενώ θεωρείται δεδομένη η μείωση του Φ.Π.Α. στα είδη πρώτης ανάγκης και κατανάλωσης.

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη  όλων, το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε πραγματικά άδεια ταμεία.1 δισ. έλλειμμα στον ΕΦΚΑ και κομμένες για 12 συνεχόμενες φορές οι συντάξεις από το 2010 -2014.

Το κόψιμο του ΕΚΑΣ, ήταν μνημονιακή δέσμευση. Το e-mail Χαρδούβελη του 2014  δέσμευε την κυβέρνηση του ΣΎΡΙΖΑ, όπως κι άλλες περικοπές.

Οι ίδιοι,  ΝΔ και πλειοψηφία των ΜΜΕ, τότε κατηγόρησαν το ΣΥΡΙΖΑ πως ξεπούλησε την Μακεδονία για τις συντάξεις! Ας αποφασίσουν πού σταματάει το ψέμα κι αρχίζει η αλήθεια, επιτέλους!

Τέλος είναι δεδομένη, με κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ – ΠΣ, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και τη θέρμανση.

Η έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών, δισεκατομμύρια σε τράπεζες, παρόχους ενέργειας και διυλιστήρια.  Η κατάργηση του πτωχευτικού κώδικα της κυβέρνησης που αίρει την προστασία της πρώτης κατοικίας, για χάρη των «Πάτσηδων » και η  θέσπιση νέου πτωχευτικού κώδικα με προστασία της λαϊκής κατοικίας.

*Ο κ. Βασίλης Ζωγράφος είναι Συντονιστής ΝΕ Ν. Λάρισας και μέλος της ΚΕ του ΣΎΡΙΖΑ – ΠΣ 

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Ακολουθήστε το larissanet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Facebook