Δυστύχημα στα Τέμπη: Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα καλεί η ΚΝΕ

0
64

πορεία

Στην Αθήνα, στις 19:30, στη Βουλή – Στη Θεσσαλονίκη, στις 19:30, στον Λευκό Πύργο. 

Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη καλεί η ΚΝΕ.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Η νέα γενιά βράζει από θλίψη και αγανάκτηση. Οι νεκροί είναι ένας από εμάς και ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους. Η απάντηση στο μήνυμα «στείλε μου όταν φτάσεις» δεν έφτασε ποτέ!

Το “πάγωμα” από τη φρίκη των Τεμπών, η οργή που νιώθουμε, θα γίνει ποτάμι αγώνα, που δε θα επιτρέψει να μείνει κανένας ατιμώρητος. 

Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. Έχουμε μεγάλες ευθύνες να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Σπάμε τη σιωπή, την υποκρισία, την προπαγάνδα της ψευτιάς. 

Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και οι ένοχοι γνωστοί: Το κράτος και η εταιρεία, για τα κέρδη τους, θυσιάζουν ζωές! 

Δε θα ξεχαστεί:

•    Η στρατηγική της “απελευθέρωσης” των μεταφορών, που προωθούν όλα τα κόμματα του συστήματος, της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

•    Τα “δώρα” 50 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στο ιταλικό μονοπώλιο που ψήφισαν όλοι μαζί, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν έδιναν τίποτα για έργα υποδομής και συστήματα ασφαλείας.

•    Οι ευθύνες του κράτους, που έκοψε κομματάκια τον ΟΣΕ, για να παραδώσει τα κερδοφόρα κομμάτια στον «επενδυτή» και να φορτώσει τα ζημιογόνα στις πλάτες του λαού. 

•    Η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κλειστά αυτιά στις καταγγελίες των εργαζομένων… Ο κατάλογος των εγκλημάτων ατέλειωτος. 

Να μη σιωπήσει κανείς! Είναι χρέος μας το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί! Το «Ως εδώ!» να πάρει τη μορφή οργανωμένου αγώνα για την προστασία του λαού και της νέας γενιάς. Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» πρέπει να βγούμε νικητές!

Καλούμε όλα τα μέλη και φίλους της ΚΝΕ, κάθε νέο και νέα να δώσουν «τρόπο» στην οργή! 

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΚΝΕ το Σάββατο 4 Μαρτίου.

Στην Αθήνα, στις 19:30, στη Βουλή (η προγραμματισμένη εκδήλωση για τα 80 χρόνια της ΕΠΟΝ αναβάλλεται). Στη Θεσσαλονίκη, στις 19:30, στον Λευκό Πύργο. 

Η νοοτροπία του «πάμε κι όπου βγει» δοκιμάστηκε. Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς! »

 

Πηγή: -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.