Δυναμική ελληνική παρουσία στο Διεθνές Φεστιβάλ Clermont-Ferrand

0
183

Τέσσερις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους συμμετέχουν εφέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Clermont-Ferrand, που σηκώνει αυλαία στις 27 Ιανουαρίου.

Δύο από αυτές διεκδικούν βραβείο στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα: η «Airhostess-737» σε σκηνοθεσία Θανάση Νεοφώτιστου, παραγωγή Ιωάννας Μπολομύτη και Δημήτρη Τσακαλέα (Αργοναύτες) και «Nothing Holier Than a Dolphin», σε σκηνοθεσία Ισαβέλλας Μαργάρα, παραγωγή Κυριακής Βήρου (AdFab Productions). Η παλαιότερη παραγωγή «Έλα να σου πω», που είχε τιμηθεί με το Grand Prix του Φεστιβάλ τo 2001, επιστρέφει σε ένα παράλληλο αφιερωματικό πρόγραμμά του φεστιβάλ, ενώ στο πρόγραμμα Euro Connection της Αγοράς του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί το κινηματογραφικό σχέδιο «Γραμβούσα», σε σκηνοθεσία Σταύρου Πετρόπουλου και παραγωγή Λεωνίδα Κωνστανταράκου(Alaska Films).

Η ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Clermont-Ferrand «επιβεβαιώνει για μία φορά ακόμη την περίοπτη θέση που έχει κατακτήσει η ελληνική ταινία μικρού μήκους στο εξωτερικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ενημερώνει ότι «συνεχίζοντας την πολιτική που ανέπτυξε τα δύο τελευταία χρόνια, στηρίζει και φέτος την ύπαρξη Εθνικού Περιπτέρου, στο οποίο συμμετέχουν επίσης το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και το ΕΚΟΜΕ. Ακόμα, η διεύθυνση Hellas Film του ΕΚΚ θα παρουσιάσει και φέτος τον συνολικό κατάλογο ελληνικών ταινιών μικρού μήκους και animation της πρόσφατης παραγωγής», καταλήγει η ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου 2023.