Διαφάνεια και σκάνδαλα ρίχνονται στη «φωτιά» της προεκλογικής αντιπαράθεσης – Η στρατηγική της ΝΔ

0
178

Μητσοτάκης Τσίπρας

Σε αυτή την πεπατημένη δείχνει να κινείται και πάλι η αντιπαράθεση κυρίως μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Διαφάνεια και σκάνδαλα διαχρονικά αποτελούσαν το νούμερο ένα «τροφοδότη» της πολιτικής αντιπαράθεσης προεκλογικά και μαζί με τα ζητήματα και «στοιχήματα» της οικονομίας, καθόριζαν την ατζέντα στο δρόμος προς την εκάστοτε εκλογική αναμέτρηση.

Σε αυτή την πεπατημένη δείχνει να κινείται και πάλι η αντιπαράθεση κυρίως μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά όμως ότι αντί ο εγκαλούμενος να είναι η κυβέρνηση – ως είθισται- για τα πεπραγμένα της, στην παρούσα προεκλογική περίοδο οι αποκαλύψεις και τα όσα διαδραματίζονται στο Ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, αντιστρέφουν τους ρόλους.

Σαν εύφλεκτο υλικό σε αυτή την αντιπαράθεση λειτούργησαν οι νέοι ισχυρισμοί της επί σαράντα χρόνια γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή. Μετά την κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο περί διαδρομής χρημάτων προς των ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Διαμαντή σε συνέντευξή της μίλησε περί συνεχούς ροής χρημάτων από τον επιχειρηματία προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel με πληρωμή ακόμη και μισθών της ομάδας που εργαζόταν για το εγχείρημα, ανταλλαγή SMS με τον Νίκο Παππά και τακτικές συναντήσεις του με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και το δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Remaining Time

Κατάθεση και ισχυρισμοί που από την πρώτη στιγμή έγιναν «εργαλείο» στην προεκλογική στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου και στη στόχευσή του να αναδείξει τις μεθοδεύσεις της Κουμουνδούρου- όπως σχολίαζε κυβερνητική πηγή- για τον έλεγχο “των αρμών της εξουσίας” όπως πολλές φορές έχουν αναφέρει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο βέβαια αυτής της κριτική τοποθετείται προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βάλλεται από την πρώτη ημέρα των αποκαλύψεων και συνεχώς καλείται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Πειραιώς να πάρει θέση, να εγκαταλείψει την “αφωνία” που του καταλογίζουν και να απαντήσει στα ερωτήματα που τίθενται, κυρίως για το ρόλο του στενού του συνεργάτη και κορυφαίου Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά. Πρόθεση δε, της Πειραιώς είναι όσο δεν απαντά ο Αλέξης Τσίπρας, να επιμένουν να θέτουν επιτακτικά τα ερωτήματα. “Εκπέμπουμε Missing Alert για τον κ. Τσίπρα! Ελπίζουμε να βρεθεί γρήγορα για να απαντήσει στα ερωτήματα που δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε:

-Όσα καταγγέλλονται σχετικά με το κόμμα του και τον στενότερο συνεργάτη του ήταν εν γνώσει του ή όχι;

-Γίνονταν υπό την καθοδήγησή του ή όχι; “ ανέφερε η τελευταία ανακοίνωση της ΝΔ για την υπόθεση.

Η τακτική αυτή της Πειραιώς πάντως, να επιμένει στην αναζήτηση απαντήσεων για μία υπόθεση που συντάραξε την πολιτική σκηνή και τότε, το 2016, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επεχείρησε με βάση τις μαρτυρίες στο ειδικό διακστήριο να “στήσει” τη δημιουργία του ενός καναλιού φίλα προσκείμενο σε αυτόν, του αποκαλούμενου ΣΥΡΙΖΑ channel, πέραν την πόλωσης που μπορεί να προκαλέσει στο πολιτικό ακροατήριο και στους ψηφοφόρους της ΝΔ, εντάσσεται και στην ευρύτερη στρατηγική της σύγκρισης.

Στην πραγματικότητα η βασική στρατηγική της ΝΔ είναι να υπενθυμίζει από τη μία τι επετεύχθη κατά την περίοδο διακυβέρνησής της, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και πόσο στήριξε τους πολίτες και, από την άλλη, συγκριτικά να αντιπαραθέτει “τα έργα και ημέραι” της διακυβέρνησης ΣΡΥΙΖΑ 2015-2019. Μία στραγγιστική που είναι η αλήθεια ότι δεν “ξεχάστηκε” από τα κυβερνητικά στελέχη καθ’ όλη τη διάρκεια διακυβέρνησης της γαλάζιας παράταξης, αλλά όσο πλησιάζει το στήσιμο της κάλπης, είναι προφανές ότι η πόλωση θα αυξάνεται διαρκώς από τη ΝΔ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας.

Πηγή: -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.