Δημοσκόπηση Metron Analysis για τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτο «ντέρμπι» μεταξύ Αχτσιόγλου και Κασσελάκη – Το σενάριο του β’ γύρου –ΒΙΝΤΕΟ

0
6
Δημοσκόπηση-metron-analysis-για-τις-εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ:-Απόλυτο-«ντέρμπι»-μεταξύ-Αχτσιόγλου-και-Κασσελάκη-–-Το-σενάριο-του-β’-γύρου-–ΒΙΝΤΕΟ

Σε απόλυτο ντέρμπι μετατρέπεται η εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως καταγράφει η δημοσκόπηση της Μetron Analysis που παρουσιάστηκε σήμερα στο Mega.

H μάχη αναμένεται να δοθεί μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη.

Στο ευρύ κοινό, η Έφη Αχτσιόγλου έχει καθαρό προβάδισμα, το οποίο ωστόσο μειώνεται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όταν ερωτούνται εκείνοι που θα πάνε να ψηφίσουν – και άρα θα κρίνουν το αποτέλεσμα – τότε ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία στηρίζεται σε ένα δείγμα 1001 ατόμων.

Στην προτίμηση για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται επίσης η Έφη Αχτσιόγλου με 35% έναντι 19% του Στ. Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 12%, ο Ν. Παππάς με 4% και ο Στ. Τζουμάκας με 3%

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου προηγείται καθαρά με 41% έναντι 35% του Στέφανου Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ν. Παππάς με 8%, ο Ευ. Τσακαλώτος με 7% και ο Στ. Τζουμάκας με 1%.

Ωστόσο, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που σίγουρα θα προσέλθουν να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 39% έναντι 31% της Έφης Αχτσιόγλου. Τρίτος ο Ευκλ. Τσακαλώτος με 13% ενώ από 3% συγκεντρώνουν Ν. Παππάς και Στ. Τζουμάκας.

Σενάρια β’ γύρου

Σε περίπτωση που η εκλογή προέδρου κριθεί στον δεύτερο γύρο, τότε η έρευνα της Metron Analysis δείχνει τα εξής:

Στο σύνολο των ερωτηθέντων η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52% έναντι 25% του Στ. Κασσελάκη.

Στους ψηφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52%, έναντι 39% του Στ. Κασσελάκη.

Στους ψηφοφόρους που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 45% έναντι 44% της Έφης Αχτσιόγλου.

Θετική γνώμη

Η Έφη Αχτσιόγλου έχει θετικές γνώμες σε ποσοστό 48% στο γενικό κοινό, 72% στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και 66% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει 35% στο γενικό κοινό, 53% στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ και 48% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν. Ο Στέφανός Κασσελάκης μπορεί να μην έχει ακόμη πολύ μεγάλη θετική απήχηση στην κοινωνία (29%) όμως ήδη έχει θετική εικόνα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (58%) και σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν (62%). Ο Νίκος Παππάς δεν έχει μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία όμως έχει εσωκομματικό κύρος, ενώ πιο χαμηλά είναιο Στέφανος Τζουμάκας.

Δείτε το βίντεο: