Δημοσκόπηση Alco: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί-Συνεχίζεται το ΣΥΡΙΖΑ… drai

0
8
Δημοσκόπηση-alco:-Ποιοι-είναι-οι-δημοφιλέστεροι-υπουργοί-Συνεχίζεται-το-ΣΥΡΙΖΑ…-drai

Δημοσκόπηση Alco: Με την οικονομία στο επίκεντρο θα πάνε οι ψηφοφόροι στις κάλπες στις ευρωεκλογές, οι οποίοι όμως σε καμία περίπτωση δε θεωρούν ότι το κορυφαίο γεγονός στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσει ευκαιρία για αντιπολίτευση.

Αυτό αναφέρει το δεύτερο μέρος της έρευνας της Alco για τον Alpha, στο οποίο αποτυπώνεται και η συσπείρωση των κομμάτων.

Το βασικό κριτήριο για την επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το 38% αναφέρει την οικονομία, το 17% τα κοινωνικά ζητήματα και το 16% την ιδεολογία.

δημοσκοπηση alco

Τη ραγδαία αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει το β’ μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζει συσπείρωση (54%) γεγονός το οποίο σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους του στις εθνικές εκλογές έχει πλέον αποστασιοποιηθεί από την Κουμουνδούρου.

Οι μεγαλύτερες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται, όπως ήταν αναμενόμενο, προς τη Νέα Αριστερά (10%), προς το ΠΑΣΟΚ (4%) το οποίο βρίσκεται πλέον καθαρά στη δεύτερη θέση αλλά και προς το ΚΚΕ το οποίο φλερτάρει με διψήφιο ποσοστό και απειλεί την τρίτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

δημοσκοπηση alco

Τη μεγαλύτερη αποσυσπείρωση παρουσιάζουν οι Σπαρτιάτες 46% ενώ η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει στο 70% γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τις απώλειες στην πρόθεση ψήφου για τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Τα πιο υψηλά ποσοστά συσπείρωσης εμφανίζει το ΚΚΕ (94%), η Ελληνική Λύση (91%) και το ΠΑΣΟΚ (85%).

Όσον αφορά στην εικόνα των υπουργών, ο Νίκος Δένδιας με 32% θεωρείται ο πιο επιτυχημένος και ακολουθεί Κυρ. Πιερρακάκης (12%), Μιχ. Χρυσοχοϊδης (10%), Άδωνις Γεωργιάδης (8%) και Κωστής Χατζηδάκης (4%). Το 37% των ερωτηθέντων δηλώνει «κανένας» ενώ το 18% δεν απαντά.

δημοσκοπηση alco