Δημοσκόπηση για τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ποιον προτιμούν για πρόεδρο, τα σενάρια για δεύτερο γύρο

0
46
Δημοσκόπηση-για-τις-εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ:-Ποιον-προτιμούν-για-πρόεδρο,-τα-σενάρια-για-δεύτερο-γύρο

«Ντέρμπι» θα είναι η εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν από δημοσκόπηση της Metron Analysis, τα οποία παρουσίασε σήμερα το Mega. 

Η Έφη Αχτσιόγλου έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στις θετικές γνώμες στο σύνολο των ερωτηθέντων, συγκεντρώνοντας το 48%, ενώ ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 35%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 29%, ενώ το ποσοστό του Νίκου Παππά είναι 18% και του Στέφανου Τζουμάκα 12%. 

συριζα

Από τους μετέχοντες στην έρευνα που δήλωσαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, το 42% πιστεύει ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι πιο ενωτική ως πρόεδρος του κόμματος, ενώ το 28% εξέφρασαν αυτή την άποψη για τον Στέφανο Κασσελάκη. 

συριζα

Στο ερώτημα ποιος μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, το 39% των ψηφοφόρων του κόμματος επέλεξαν τον Στέφανο Κασσελάκη και το 37% την Έφη Αχτσιόγλου. Όσο για το ποιος θα μπορούσε να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 40% από τους ψηφοφόρους του κόμματος το πιστεύουν αυτό για τον Στέφανο Κασσελάκη και το 33% για την Έφη Αχτσιόγλου. 

συριζα

Η πρώην υπουργός Εργασίας συγκεντρώνει το 41% όταν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκαν ποιον προτιμούν για πρόεδρο και ο Στέφανος Κασσελάκης το 35%. Όμως, η κατάσταση ανατράπηκε όταν το ίδιο ερώτημα τέθηκε σε αυτούς που δήλωσαν ότι σίγουρα ή πιθανότατα θα πάνε να ψηφίσουν. Το 39% προτιμούν για πρόεδρο τον κ. Κασσελάκη και το 31% την κ. Αχτσιόγλου. 

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια για δεύτερο γύρο 

«Με σχετική βεβαιότητα μπορούμε να πούμε θα υπάρξει δεύτερος γύρος της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», εκτίμησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. 

Σε περίπτωση δεύτερου γύρου ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη, η πρώην υπουργός συγκεντρώνει το 52% στην προτίμηση προέδρου, στο σύνολο των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση και ο επιχειρηματίας το 26%. 

συριζα

Στο ίδιο ερώτημα ανάμεσα σε εκείνους που θα πάνε να ψηφίσουν, προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με μόλις μία μονάδα διαφορά, συγκεντρώνοντας το 45%. Τέλος, ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 49% πιστεύει ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι η επόμενη πρόεδρος του κόμματος και το 30% εκτιμούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα.