11.5 C
Athens
Tuesday, March 21, 2023

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Η Πάτρα είναι υπόδειγμα αγωνιστικότητας!» – Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι κερδισμένη ψήφος

Must read

More articles

Εγκώμια στη δημοτική αρχή, επίθεση σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση και ετοιμότητα για νέο αγώνα ενόψει εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Πάτρα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Βρισκόμαστε συχνά στην Πάτρα κι αυτό δεν είναι τυχαίο», ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας τόσο στην πρωινή συνάντησή του με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη όσο και στην απογευματινή ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ.

«Η Πάτρα δεν είναι μόνο από τις μεγαλύτερες πόλεις της πατρίδας μας με χιλιάδες εργαζόμενους, με συνανθρώπους μας που υποφέρουν μέσα σ’ αυτό το σύστημα με τις αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε συχνά, γιατί ακριβώς αυτός ο λαός, έχει μια αγωνιστική δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον Κώστα τον Πελετίδη, που όλα αυτά τα χρόνια, διεκδικεί, αγωνίζεται, βρίσκεται στο πλευρό του πατραϊκού λαού, είναι παράδειγμα για όλη την Ελλάδα. Πολλοί δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια, των περιοχών που επισκεπτόμαστε, αυτό ακριβώς μας λένε: Η Πάτρα είναι υπόδειγμα. Κι αυτό γίνεται χάρη στη μεγάλη προσφορά, τη δουλειά, τη συλλογική δράση της δημοτικής αρχής του Κώστα Πελετίδη και η ανανέωση της θητείας του για μια ακόμα φορά, θα δείξει ότι αυτή η προσπάθεια, πρέπει να περάσει σε ανώτερα επίπεδα.

Η Πάτρα έχει ήδη αλλάξει και το βλέπουμε όλοι όσοι ερχόμαστε εδώ. Κι έχει αλλάξει όχι μόνο σε επίπεδα που φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού, αλλά κυρίως σε υποδομές, παρά την υποχρηματοδότηση των δήμων. Και όλα αυτά, τα απολαμβάνει ο πατραϊκός λαός, γιατί γι’ αυτόν γίνονται, παρά τα χτυπήματα που δέχεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές. Είμαστε στο πλευρό του πατραϊκού λαού, της δημοτικής αρχής, των μαζικών φορέων της περιοχής, για να κάνουμε μαζί ό,τι καλύτερο μπορούμε και γίνεται».

ΠΑΤΡΑ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ μιλάει σε στελέχη και φίλους του ΚΚΕ στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο Δ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρη Μαρμούτα και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. «Βρισκόμαστε στο πλευρό του Εργατικού Κέντρου, των εργαζομένων, σωματείων της Πάτρας που αγωνίζονται αυτό το διάστημα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια, τη μεγάλη ακρίβεια, που αγωνίζονται για κατοχύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, το οποίο είναι επείγον ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Διότι τα διάφορα ψίχουλα, τα επιδόματα, οι δήθεν αυξήσεις που δίνει προεκλογικά ο κύριος Μητσοτάκης από αρχές Απρίλη στον κατώτερο μισθό, 30 έως 40 ευρώ, εξανεμίζονται την ίδια ώρα μέσα σε αυτή τη μεγάλη ακρίβεια και τις ανατιμήσεις που υπάρχουν.

Οντως είναι ένας αγώνας που χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Ταυτόχρονα χρειάζεται να ξεπαγώσουν οι τριετίες -γιατί παλιότερα υπήρχαν στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τώρα πλέον δεν μπαίνουν – θα ήταν μια πραγματική ανακούφιση αν προστίθεντο στις συλλογικές συμβάσεις, στους μισθούς των εργαζομένων. Είναι από τα αιτήματα πάλης όλου του συνδικαλιστικού κινήματος, μαζί με τα εργασιακά προβλήματα που υπάρχουν, τις εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, την ανακούφιση των εργαζομένων».

ΠΑΤΡΑ

Φίλοι του ΚΚΕ στις κερκίδες του γηπέδου της ΕΑΠ

Και πρόσθεσε: «Σε αυτό τον αγώνα είμαστε στο πλευρό και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που με επικεφαλής τον πρόεδρό του, αγωνίζεται σε αυτή την κατεύθυνση, στο πλευρό των εργαζομένων όλων των σωματείων, των ταξικών συνδικάτων της πατρίδας μας, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών τους που πραγματικά αγωνίζονται σε έναν πανελλαδικό συντονισμό, έτσι ώστε να επιβάλουμε πραγματικά λύσεις. Και από αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και στη Βουλή και στους καθημερινούς αγώνες».

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «πάντοτε ο Δήμος Πατρέων, σε ό,τι κι αν χρειάστηκε όλα αυτά τα χρόνια, είχε ως συμπαραστάτη το ΚΚΕ». Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Κ. Πελετίδη αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Δ. Κουτσούμπα: «Είναι χαρά μας που σήμερα (σ. χθες) υποδεχτήκαμε στο Δημαρχείο τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, γιατί στην προσπάθεια που κάνουμε, να λύσουμε προβλήματα της πόλης μας, είχαμε πάντα την συμπαράσταση του ΚΚΕ και του γγ προσωπικά και αυτά έφταναν να συζητηθούν στην Βουλή και να γίνονται ακόμα γνωστά και πανελλαδικά. Πιστεύουμε στην κοινή συνεργασία για το καλό του λαού μας και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή θα συνεχιστεί».

ΠΑΤΡΑ

Από τη συνάντηση Κουτσούμπα και Πελετίδη στο Δημαρχείο της Πάτρας

Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΑΠ

Η παρουσία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Πάτρα ολοκληρώθηκε με την ομιλία του σε στελέχη και φίλους του ΚΚΕ στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ. Τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ συνόδευε στο βήμα ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ ανάμεσα στους παρευρισκόμενους είδαμε τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και θεσμικά και μη μέλη του κόμματος όπως οι Τάκης Πετρόπουλος, Αναστασία Τογιοπούλου, Βίβιαν Σαμούρη, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Θόδωρος Τουλγαρίδης, Βαγγέλης Κατσακούλης, Χρήστος Πατούχας, κ.ά. Ο Δ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως κεντρικό το «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό κι αυτό γίνεται μόνο με ΚΚΕ δυνατό».

ΠΑΤΡΑ

Αναστασία Τογιοπούλου, Χρήστος Πατούχας και Βαγγέλης Κατσακούλης με τον Δ. Κουτσούμπα

Οπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος: «Η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι και θα μείνει εκεί που πρέπει: Στους νέους μεγάλους αγώνες και δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων, για να βάλουμε φρένο στα χειρότερα, απαιτώντας ό,τι αξίζει σήμερα στον λαό και τα παιδιά του. Και η αλήθεια είναι πως αυτό είναι το κρίσιμο σήμερα. Και με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές να δυναμώσουν κρίσιμα μέτωπα πάλης. Να δυναμώσει η λαϊκή δράση και πρωτοβουλία. Να ενισχυθεί ο αγώνας ενάντια στις αιτίες της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι και τα χαράτσια, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

Να στηριχτεί η πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, που βγάζουν στο σφυρί τα λαϊκά σπίτια, να προστατευτεί η λαϊκή περιουσία από τα αρπακτικά των funds, να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών. Να δυναμώσει η δράση ενάντια στις επιπτώσεις από την αναβαθμισμένη εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας, αλλά και της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Να φωτιστεί η προοπτική να ενωθούν όλοι και όλες, εργάτες-υπάλληλοι, επιστήμονες, επαγγελματίες, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, σε ένα μεγάλο ενιαίο πανελλαδικό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Γι’ αυτό χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ. Επειδή ακριβώς το ΚΚΕ έχει θέσεις και πρόγραμμα σύγκρουσης με τον σημερινό αδιέξοδο δρόμο εξέλιξης. Επειδή δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ, στην καπιταλιστική εργοδοσία και την εξουσία του κεφαλαίου».

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news