«Δεν είναι ο δικός μου βασιλιάς» – Διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον Κάρολο στο Μίλτον Κέινς (Bίντεο)

0
57
«Δεν-είναι-ο-δικός-μου-βασιλιάς»-–-Διαδηλωτές-αποδοκίμασαν-τον-Κάρολο-στο-Μίλτον-Κέινς-(bίντεο)

Αντιμέτωπος με αντιμοναρχικούς διαδηλωτές βρέθηκε σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας κατά την επίσκεψή του στην πόλη Μίλτον Κέινς, 80 χιλιόμετρα βόρεια του Λονδίνου.

Ανάμεσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί, ορισμένοι ακτιβιστές ύψωσαν κίτρινα πλακάτ που έγραφαν «Όχι ο δικός μου βασιλιάς» και κάποιοι τον αποδοκίμασαν κατά την άφιξή του.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την ομάδα «Δημοκρατία» (Republic), η οποία ζητά την κατάργηση της μοναρχίας και την εγκαθίδρυση εκλεγμένου αρχηγού κράτους.

Hah! graham & his lame antimonarchists were finally able to afford some low grade neon shirts & signs to come Protest. I love how King Charles went straight to them to shake hands & prove them this is his Kingdom and he is unbothered 🤣👏🏽#GodSaveTheKing 🇬🇧pic.twitter.com/VE0dr6Ke4z

— Canellecitadelle (@Canellelabelle) February 16, 2023


«Ρώτησα τον Κάρολο γιατί σπαταλά χρήματα για τη στέψη του. Δεν απάντησε», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της ομάδας Republic, Γκρέιαμ Σμιθ.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ύστερα από 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο, εγέρθηκαν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της μοναρχίας. Η βασιλική οικογένεια δέχθηκε επίσης νέες επικρίσεις πρόσφατα από τον μικρότερο γιο του βασιλιά Καρόλου, τον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν.

Στο Μίλτον Κέινς, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ αγνόησε τα σφυρίγματα αποδοκιμασίας και χαιρέτισε δια χειραψίας αρκετούς από τους παρευρισκόμενους, ορισμένοι από τους οποίους φώναζαν «God save the King» (O Θεός να σώζει τον Βασιλέα) προσπαθώντας να καταπνίξουν τις φωνές των αντιμοναρχικών.

I know people have mixed feelings about the monarchy, but my parents met King Charles and shook his hand in Milton Keynes this afternoon, and honestly I think I’ll be hearing about it for the rest of my life 😂. It was a very special experience for them. pic.twitter.com/zgGEwCG42P

— 𝓒𝓱𝓪𝓻𝓵𝓸𝓽𝓽𝓮 (@charlotteukcity) February 16, 2023

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος βρέθηκε αντιμέτωπος με τέτοιες διαμαρτυρίες μετά τον θάνατο της μητέρας του. Σε ορισμένες περιπτώσεις ακτιβιστές πέταξαν αυγά προς το μέρος του.

Πρόστιμο 100 λιρών επιβλήθηκε σε 21χρονο που πέταξε αυγό στον βασιλιά τον Δεκέμβριο στο Λούτον. Ένας μαθητής περιμένει την δίκη του επειδή προσπάθησε τον Νοέμβριο, με τον ίδιο τρόπο, να εκφράσει την αποδοκιμασία του κατά την επίσκεψη του Καρόλου στην πόλη Γιορκ της βορειοανατολικής Αγγλίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα νέα προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού» – Τι αλλάζει στα ταμπελάκια με τις τιμές

Σεισμός στην Τουρκία: Πατέρας και κόρη σώθηκαν μετά από 5 μέρες – Έπαιζαν «πέτρα, ψαλίδι, χαρτί»

Λίβανος: Καταθέτες έσπασαν και πυρπόλησαν τράπεζες στη Βηρυτό – Δείτε βίντεο