15.3 C
Athens
Sunday, March 26, 2023

Γ.Μουλκιώτης: «Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σταθερά απέναντι σε αντιθεσμικές συμπεριφορές τόσο της σημερινής όσον και της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Must read

More articles

Ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τόνισε εξ αρχής ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν τις δυο όψεις ενός ίδιου νομίσματος. Του νομίσματος της επικίνδυνης οδού της πολιτικής διολίσθησης εις βάρος της δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι:

​Οι βουλευτές της ΝΔ και οι υπουργοί, αδυνατώντας να δικαιολογήσουν το σκάνδαλο των υποκλοπών, αντιμετωπίζουν την συγκεκριμένη πρόταση δυσπιστίας, με επιχειρήματα που αφορούν την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ακολουθώντας την πολιτική γραμμή «η μπάλα στην εξέδρα», ώστε να μείνουν όλα στο βολικό σκότος, καλύπτοντας τον  Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του.

Ο Υπουργός Επικρατείας και εμπνευστής του «επιτελικού κράτους» του παρακράτους της Μαξίμου ΑΕ, κ. Γιώργος  Γεραπετρίτης, ο οποίος με την ρήση «ένοχος ένοχον ού ποιεί», παραθέτοντας και εκθέτοντας το παρελθόν της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, υπολογίζει ότι μπορεί να αποκρύψει την θεσμική διολίσθηση που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει προκαλέσει στη χώρα. Δεν έχει καταλάβει ότι συνομολόγησε,  την ενοχή της Κυβέρνησης, στέλνοντας μήνυμα συμψηφισμού, αγωνίας και άγχους για την «πάσει θυσία» κάλυψη των πρωθυπουργικών ευθυνών.

Σχεδόν έξι μήνες μετά, από την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, όταν ο Πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, παρά τις ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, επέλεξε την πλέον θεσμικό οδό αντιμετώπισης της παράνομης παρακολούθησης του και παρά το οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης που ακολούθησε, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με τις αποδείξεις της ΑΔΑΕ. Παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του Υπουργού Εργασίας και τεσσάρων υψηλόβαθμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών θα «κυνηγήσει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι να ξεφουσκώσει η «επικοινωνιακή φούσκα» την οποία  ο ίδιος με  τα φιλικά μιντιακά συστήματα έχει δημιουργήσει, για τείχος προστασίας των παρανομιών του και των  θεσμικών εκτροπών.

Αυτοί που δεν αρέσκονται στις Ανεξάρτητες Αρχές, ας το πουν ευθέως στους Έλληνες πολίτες και να μην προβαίνουν σε δολοφονίες χαρακτήρων, στο πρόσωπο ενός Δικαστή, που τίμησε το αξίωμά του.

Στους Έλληνες πολίτες δεν περνάει η όποια προσπάθεια για την συγκάλυψη και την πλήρη αντιστροφή της αλήθειας,  τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την Νέα Δημοκρατία:Για το δημοψήφισμα του 2015, αλλά και για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και για το «πάρτυ» των απευθείας αναθέσεων από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Για την φίμωση των ανεξάρτητων αρχών.

Για τα πεπραγμένα της τετραετίας Μητσοτάκη που, παρά την επικοινωνιακή διαχείριση, οδήγησαν την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους πολίτες σε πολλαπλά αδιέξοδα.

Η γιγάντωση των ανισοτήτων στη χώρα, η ουσιαστική διατήρηση -με επουσιώδεις τροποποιήσεις- του καταστροφικού για τους συνταξιούχους νόμου Κατρούγκαλου, με την κατάπτυστη προσωπική διαφορά, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η εργασιακή αντιμεταρρύθμιση του παρακολουθούμενου υπουργού Χατζηδάκη -ο οποίος αποδεχόμενος βουβά την παρακολούθηση από την ΕΥΠ, αποτελεί μνημείο πολιτικής «αξιοπρέπειας» της οσφυοκαμψίας-,  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, όσες παλαιές υποσχέσεις και εά​ν επαναλάβει,  όσες νέες υποσχέσεις και εάν σκαρφιστεί προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ, σοκάρει τους Έλληνες πολίτες και αποτελεί θλιβερή  πολιτική επιλογή κατάπτωσης των θεσμών. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα είχε συντελεστεί αυτή η διολίσθηση,  θα είχε πέσει η Κυβέρνηση. Σε εμάς δεν συμβαίνει το ίδιο.  Όλα κυλούν στην «νομιμότητα» κατά τη βούληση Μαξίμου.

Απέναντι στην πολωτική σύγκρουση που επιθυμούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί διακριτή πορεία, με θεσμική αντιπολίτευση ως υπέρμαχος της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά απέναντι σε αντιθεσμικές συμπεριφορές πρώην και νυν κυβερνήσεων, όπως τελευταία φορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν να μοιράσουν τις θέσεις για τον ΑΣΕΠ, με κομματικά κριτήρια (9 και 6 θέσεις αντίστοιχα) όταν εμείς ζητούσαμε δημόσιο διαγωνισμό μέσω OpenGov.gr, αρνούμενοι και οι δυο την πρότασή μας.

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός υποχρεούνται να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν για το κράτος δικαίου και την εθνική μας ασφάλεια, γιατί οι πολίτες δικαιούνται να πάνε στις εκλογές έχοντας βρει το φως μέσα στο σκοτάδι της συγκάλυψης, της πόλωσης της τοξικότητας, της παραπληροφόρησης και της ενοχής.

Για να παρακολουθήσετε το βίντεο, πατήστε εδώ.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news