Γεωργιάδης για εκλογές 2023: Συγκυβέρνηση μόνο με το ΠΑΣΟΚ, αλλιώς τρίτος γύρος

0
70

Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα το οποίο μπορεί να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και τρίτου γύρου εκλογών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica και την εκπομπή «Casus Belli», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπαίνουμε σε καμία κουβέντα, με κανένα κόμμα, την πρώτη Κυριακή», αναφορικά με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης.

Αυτή η κουβέντα θα γίνει μόνο μετά τις δεύτερες εκλογές και την εξασφάλιση του μπόνους των κοινοβουλευτικών εδρών, πάντα στην περίπτωση που η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα στη «μάχη της κάλπης», τονίζει ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική, τόνισε πως είναι ένα «φρικώδες εκλογικό σύστημα», δηλώνοντας πως «οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές εξουδετέρωσης μιας παγίδας», εννοώντας το εκλογικό σύστημα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προτίμησή του για αυτοδύναμες κυβερνήσεις, καθώς διαθέτουν ένα πλεονέκτημα, την «ταχύτητα», την οποία η «Ελλάδα χρειάζεται», κάτι που δεν μπορεί να γίνει αν υπάρχουν συμμαχικές κυβερνήσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας για τις δεύτερες εκλογές, σημείωσε πως «αν δεν έχουμε αυτοδυναμία, το μόνο κόμμα που μπορούμε να κάνουμε συγκυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν πει όχι, θα πάμε σε τρίτες εκλογές». Αναφορικά με τους όρους που φαίνεται να θέτει το ΠΑΣΟΚ για να ενταχθεί σε κυβερνητικό συνασπισμό, μεταξύ των οποίων να μην είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε:

«Στη χώρα υπάρχει ένα αφεντικό, ο ελληνικός λαός. Αν θέλει πρώτο τον Μητσοτάκη και έρθει κάποιος και πει ”δεν με νοιάζει τι λέει ο λαός, εγώ θέλω κάποιον άλλον”, εμείς θα ακολουθήσουμε αυτόν τον άλλον;».