Βουλή / Μπλόκο της ΝΔ στην ενημέρωση Ράμμου – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

0
101

Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις – Αρνούνται να ανταποκριθούν στο αίτημα Ράμμου – Ανοίκιες επιθέσεις στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να συγκαλύπτει το σκάνδαλο των υποκλοπών με αποκορύφωμα την άρνησή της σήμερα Πέμπτη (19/1) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, να κάνει δεκτό το αίτημα του προέδρου της ΑΔΕΑ, να ενημερώσει τη Βουλή για τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Είναι χαρακτηριστικό της αντισυνταγματικής επιλογής της πλειοψηφίας ότι ο Θανάσης Μπούρας, πρόεδρος της Επιτροπής Διαφάνειας, παρουσίασε ένα σαθρό επιχείρημα για να απορρίψει το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ, υποστηρίζοντας ότι ακόμα και η επιστολή του Χρήστου Ράμμου θα έπρεπε να είναι απόρρητη. Αλγεινή εντύπωση έκανε η παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο οποίος επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, υποστηρίζοντας ότι έχει πολιτικοποιήσει την Ανεξάρτηση Αρχή.

Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών αλλά και την ανοίκεια επίθεση στο πρόσωπο του Χρήστου Ράμμου,  προέδρου της ΑΔΑΕ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμαναν ότι δεν θα γίνουν συνεργοί σε μια αντισυνταγματική επιτροπή και ότι με τη διαδικασία των 2/5 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καλέσει στην Επιτροπή τον Χρήστο Ράμμο προκειμένου να ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ελέγχων για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Πέμπτη (19/1), η Επιτροπή Θεσμών συνεδριάζει με θέμα  τις  συνακροάσεις-υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ, αίτημα το οποίο υποστηρίχθηκε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη (19/1).

Όπως ανέδειξε το avgi.gr, κυβέρνηση και ΝΔ, δια του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, σχεδίαζαν να μπλοκάρουν την ενημέρωση για τα αποτελέσματα των υποκλοπών από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ με έωλα επιχειρήματα, προκειμένου η συνεδρίαση της Επιτροπής να οριστεί σε βάθος χρόνου που το Μαξίμου θεωρεί ότι θα είναι ευνοϊκός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επισημαίνεται ότι ο Χρήστος Ράμμος υπέβαλε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, για σύγκληση της Επιτροπής, αίτημα που κοινοποιήθηκε και προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΑΕ, το αίτημα «αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής.