17.4 C
Athens
Tuesday, March 28, 2023

Βαρύ κλίμα για Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ

Must read

More articles

Πηγές του κόμματος δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας ότι ο Δ. Τζανακόπουλος -«ορκισμένος» εσωκομματικός εχθρός του Νίκου Παππά- εισηγήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια, αλλά είναι πολλά τα στελέχη που κινούνται σ’ αυτή τη γραμμή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ζητήσουν από τον Αλέξη Τσίπρα να ξεφορτωθεί τον Νίκο Παππά διότι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να το κάνει. Για δύο λόγους:

» Πρώτον, επειδή αν το κάνει τώρα, θα ηττηθεί σε δύο επίπεδα. Και στο εσωκομματικό έναντι εκείνων που του έλεγαν να το κάνει νωρίτερα, αλλά και έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ.

» Δεύτερον και πιο σημαντικό, όπως φέρεται να λέει και ο ίδιος ο Νίκος Παππάς στους συνομιλητές του, δεν υπήρξε τίποτε που να έγινε χωρίς να έχει την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα. Και ο νοών νοείτω…

Νευρική κρίση

Η υπόθεση Παππά, μετά το αποκαλυπτικό sms Καλογρίτσα, και κυρίως οι απειλές του «κόκκινου» εργολάβου για νέες αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει νευρική κρίση στην Κουμουνδούρου. Είναι η βασική αιτία, άλλωστε, για την οποία ο Αλέξης Τσίπρας ακύρωσε για τρίτη φορά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής για τα ψηφοδέλτια, όπου ο Τσίπρας δεν ξέρει ακόμα τι θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Αν οι εσωκομματικές συνεννοήσεις προχωρήσουν ομαλά, Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα που έρχεται. Αλλιώς, νέα αναμονή.

Το θέμα δεν είναι καθόλου απλό για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βλέπει τη συνταγή της σκανδαλολογίας να γυρίζει… μπούμερανγκ.

Η Κουμουνδούρου φοβάται ότι ο πληγωμένος και χρεοκοπημένος Χρήστος Καλογρίτσας απειλεί με αποκαλύψεις όχι μόνο τον Νίκο Παππά αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα. Με στοιχεία που δεν είναι μόνο sms, καθώς όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα από εκείνη την περίοδο επιβεβαιώνουν ότι Τσίπρας και Παππάς έκαναν στενή παρέα με τον Χρήστο Καλογρίτσα και συχνά βρίσκονταν στο σπίτι του.

Την ίδια στιγμή, η «Ομπρέλα» τηρεί στάση αναμονής και δεν ανεβαίνει στα… κάγκελα. Κάτι έγραψε σε ένα σημείωμά του στην Αυγή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι η σκανδαλολογία δεν φτάνει για να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους πολίτες και ότι χρειάζεται και πολιτική πρόταση, αλλά αυτό γράφτηκε πριν η πλευρά Καλογρίτσα αποκαλύψει το sms με το οποίο φέρεται ο Νίκος Παππάς να κανόνιζε το μετοχολόγιο του «ΣΥΡΙΖΑ Channel».

ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ 

Συζητούσε με επιχειρηματίες για να μη μείνουν «ορφανές» άδειες

Αυτό που επίσης αποφασίστηκε σε αυτές τις συσκέψεις, είναι η γραμμή άμυνας. Ο Νίκος Παππάς δεν θα ισχυριστεί ξανά ότι το sms ή επόμενα στοιχεία της πλευράς Καλογρίτσα είναι πλαστά ή ψεύτικα, όπως ήταν η πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου. Θα παραδεχθεί τη συμμετοχή του σε συζητήσεις, συμμαχίες και συνέργειες, ακόμα και με επιχειρηματίες για την αγορά τηλεοπτικών αδειών και τη δημιουργία τηλεοπτικών σταθμών. Οχι όμως επειδή ήθελε να φτιάξει το «ΣΥΡΙΖΑ Channel» και να ελέγξει την ενημέρωση, αλλά επειδή έβλεπε τον κίνδυνο να μείνουν άδειες «ορφανές» και εργαζόμενοι στην τηλεόραση να μείνουν άνεργοι!

Καλά διαβάσατε, αυτή θα είναι η γραμμή άμυνας του Νίκου Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ. Οτι το Νο2 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. πρωτοστατούσε σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, πήγαινε σε μεγάλους επιχειρηματίες και ζητούσε ακόμα και το μετοχολόγιο τηλεοπτικών σταθμών, επειδή έβλεπε το ενδεχόμενο τα τηλεοπτικά κανάλια να είναι λιγότερα από τις τηλεοπτικές άδειες που θα διατεθούν και έκανε ό,τι μπορούσε για να μη μείνουν άνεργοι οι άνθρωποι της τηλεόρασης…

Φόβοι

Πολλοί φοβούνται πάντως ότι αυτή η γραμμή άμυνας δεν θα αποδειχθεί αποτελεσματική. Φοβούνται ότι θα επανέλθουν στοιχεία στην επικαιρότητα που θα επιβαρύνουν κατά πολύ τη θέση του Νίκου Παππά και του Αλέξη Τσίπρα που έχει πάρει την απόφαση να τον καλύψει. Οπως το ότι δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια και επώνυμη καταγγελία του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι ο Νίκος Παππάς τού ζήτησε 20 εκατομμύρια για να τα δώσει στον Χρίστο Καλογρίτσα για να αγοράσει τηλεοπτική άδεια. Στο πλαίσιο του… αδιάβλητου διαγωνισμού, που κατέπεσε στο ΣτΕ ως αντισυνταγματικός, αδιαφανής και προβληματικός σε ό,τι αφορά την προστασία ελεύθερου ανταγωνισμού.

Φοβούνται επίσης ότι με τον Νίκο Παππά στο κάδρο νέων αποκαλύψεων, θα επανέλθει στο προσκήνιο και η εμπλοκή του στην υπόθεση Μιωνή και ο ΣΥΡΙΖΑ από επιτιθέμενος θα βρεθεί αμυνόμενος στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου.

Ολα αυτά και ακόμη άλλα που δεν έχουν φτάσει στα δημοσιογραφικά γραφεία απασχολούν τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα των πολιτικών και επικοινωνιακών συμβούλων του εν όψει εκλογών. Αλλά η διαβεβαίωση μεταφέρεται ισχυρή. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, είτε επειδή δεν θέλει είτε επειδή φοβάται και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, δεν πρόκειται να «αδειάσει» τον -έστω πρώην- υπαρχηγό…

Ειδήσεις σήμερα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news