«Βέλη» Σόφι Ιν’τ Βελντ κατά Κομισιόν για υποκλοπές: Επαίσχυντη η αποτυχία της να ενεργήσει ως θεματοφύλακας των θεσμών

0
217

Δεν «χαρίζεται» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Σόφι Ιν’τ Βελντ για τον τρόπο διαχείρισης του σκανδάλου των υποκλοπών πολιτικών, δημοσιογράφων και κρατικών αξιωματούχων από την κυβέρνηση Μητστοτάκη που συγκλονίζει την ελληνική πολιτική ζωή και διασύρει διαρκώς την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, η ολλανδή ευρωβουλευτής και εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου μεταξύ άλλων κατηγόρησε μέσω ανάρτησής της στο Twitter την Κομισιόν για «επαίσχυντη αποτυχία να ενεργήσει ως θεματοφύλακας των θεσμών».

«Η Επιτροπή της ΕΕ έχει καθήκον να διασφαλίσει ότι η νομοθεσία της ΕΕ εφαρμόζεται σε ολόκληρη την ΕΕ. Το να δείχνεις μόνο τα κράτη μέλη δεν είναι αρκετό. Εάν οι εθνικές κυβερνήσεις παραβιάζουν τη νομοθεσία της ΕΕ, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να ενεργήσει. Η αλήθεια είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτυγχάνει επαίσχυντα να ενεργήσει ως θεματοφύλακας των θεσμών», ανέφερε αναλυτικά η πρόεδρος της επιτροπής της PEGA για το σκάνδαλο υποκλοπών και τη διαφάνεια στην Ελλάδα.

Η ανάρτηση της Σόφι Ιν’τ Βελντ:

The @EU_Commission has a duty to ensure that EU law is applied throughout the EU. Just pointing at the member states is not good enough. If national governments violate EU law, the EC has to act. The truth is that the EC shamefully fails to act as guardian of the Treaties https://t.co/cK2h158gKc

— Sophie in ‘t Veld (@SophieintVeld) January 23, 2023

Διαβάστε επίσης:

Σόφι ιντ’ Φελτ: Να εμπλακεί η Europol στην έρευνα για τις υποκλοπές

Την κλήση ΑΔΑΕ και Αρχής Προστασίας Δεδομένων στην PEGA ζητά η Σόφι Ιν’τ Βελντ

«Πυρά» Σόφι Ιν’τ Βελντ κατά γνωμοδότησης Ντογιάκου – «Κόκκινος συναγερμός για τη δημοκρατία»