Βέλγιο: Εμπρηστικές επιθέσεις σε σχολεία όπου γίνονται μαθήματα σεξουαλικής αγωγής

0
33
Βέλγιο:-Εμπρηστικές-επιθέσεις-σε-σχολεία-όπου-γίνονται-μαθήματα-σεξουαλικής-αγωγής

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρόο δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος» από εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν κατά σχολικών κτιρίων, οι οποίες συνδέονται με διαμαρτυρίες κατά των υποχρεωτικών σχολικών μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής τα οποία εισήχθησαν στο σχολικό πρόγραμμα.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Κοινοβούλιο των γαλλόφωνων περιοχών του Βελγίου ενέκρινε πρόταση να γίνουν υποχρεωτικά δίωρα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής για μαθητές ηλικιών περίπου 11 και 15 ετών.

Charleroi : quatre écoles incendiées en une nuit - RTBF Info

Τέσσερα σχολεία πυρπολήθηκαν το βράδυ της Τρίτης, με τις εισαγγελικές αρχές να συνδέουν τα επεισόδια με τις διαμαρτυρίες κατά των νέων μαθημάτων, καθώς στα σημεία βρέθηκαν γκράφιτι με συνθήματα κατά της σχολικής μεταρρύθμισης.

Ένα ακόμη σχολείο πυρπολήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, αλλά δεν βρέθηκαν γκράφιτι που να σχετίζονται με αυτές τις διαμαρτυρίες, ανέφεραν εισαγγελείς.

Οι διαμαρτυρίες τροφοδοτούνται από παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων αβάσιμων ισχυρισμών ότι οι μαθητές θα μαθαίνουν στα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής πώς να αυτοϊκανοποιούνται, μετέδωσε ο βελγικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTBF.

«Τα σχολεία μας πρέπει να είναι ένα ασφαλές μέρος για όλα τα παιδιά μας», είπε ο ντε Κρόο σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

«Η πρόσβαση στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν δυνατόν να τίθεται υπό αμφισβήτηση. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δυναμώνει τα παιδιά μας και αποτελεί τη βάση για καλή σεξουαλική υγεία», τόνισε ο Βέλγος πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:Στην Αθήνα η σορός της 32χρονης που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό – Είχε παντρευτεί πρόσφατα στο ΠαρίσιΑνακοινώσεις της NASA: «Κάπου στο σύμπαν πρέπει να υπάρχει εξωγήινη ζωή, μυστήριο και πιθανή απειλή τα UFO»Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας για την τομή στο φράγμα Καλέντζη: «Εμπιστεύτηκα τον δήμαρχο Παλαμά κι έδωσα έγκριση»