Αύριο στο πανθεσσαλικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για τη Θεσσαλία

0
9
Αύριο-στο-πανθεσσαλικό-συνέδριο-του-ΣΥΡΙΖΑ-η-πρόταση-για-τη-Θεσσαλία

Παρουσία Τόλκα η κοπή πίτας στον Βόλο, κάλεσμα συσπείρωσης ενόψει των εσωκομματικών 17 και 18 Φεβρουαρίου

Με το βλέμμα στραμμένο στο πανθεσσαλικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στη Λάρισα, στο οποίο θα παρευρεθεί ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης για να παρουσιάσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, την Πέμπτη το βράδυ η νομαρχιακή οργάνωση Μαγνησίας έκοψε την πίτα της σε εκδήλωση που έγινε παρουσία του γενικού συντονιστή περιφερειακών συνεδρίων ΣΥΡΙΖΑ Άγγελου Τόλκα, πρώην υπουργού.

Ο κ. Κασσελάκης αναμένεται την Κυριακή και στον Βόλο, προκειμένου να συμμετάσχει στην νομαρχιακή συνέλευση του κόμματος, ενώ έχει εκδηλώσει επίσης την πρόθεση να συναντηθεί με τους αγρότες στα μπλόκα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προσβλέπουν στο αυριανό συνέδριο να γίνει ένας εκτενής διάλογος με την τοπική κοινωνία για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής αλλά και ευρύτερα, με την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και τις αποζημιώσεις των πληγέντων της Θεσσαλίας, να βρίσκονται ψηλά στη λίστα των θεμάτων που ζητούν λύση.

«Ξεκινήσαμε τα περιφερειακά συνέδρια για να ακούσουμε την τοπική κοινωνία» επισήμανε στην προχθεσινή εκδήλωση ο κ. Τόλκας δίνοντας το στίγμα των πολιτικών προθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν έχει σε προτεραιότητα την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Αναφέρθηκε επίσης στις αγροτικές κινητοποιήσεις λέγοντας ότι τα αιτήματα των παραγωγών είναι δίκαια, ενώ αναφερόμενος στα πεντέμιση χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να κρίνουν στις επόμενες εκλογές πως ήρθαν τα πράγματα στη ζωή τους και να ψηφίσουν και στις ευρωεκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να σημειωθεί πως με αφορμή την έλευση του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη στον Βόλο σήμερα κλιμάκιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση με το ΚΕΘΕΑ ΒΟΛΟΥ στις 11.30 πμ και θα ακολουθήσει συνάντηση με την περιφέρεια Θεσσαλίας. Επίσης προγραμματίζεται συζήτηση για τα πανεπιστήμια με τον καθηγητή Θεμιστοκλή Λαζαρίδη και φοιτητές, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση για ποτό με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Φώτη Λαμπρινίδη και μέλη του κόμματος.

Πάντως το αυριανό περιφερειακό συνέδριο στη Λάρισα, όπως και η επίσκεψη των κ.κ. Κοτζιά και Αποστολάκη που θα ακολουθήσουν στον Βόλο την ερχόμενη Δευτέρα είναι σαφές ότι έχουν πολλαπλή στόχευση. Αφενός να κινητοποιήσουν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στις εσωκομματικές διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου, δηλαδή να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες που θα στηθούν στις 17 και 18 Φεβρουαρίου για την εκλογή συνέδρων, νέων ΟΜ και νέων νομαρχιακών επιτροπών- καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο πήχης δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Αφετέρου, να γίνουν γνωστές οι θέσεις του κόμματος για μία σειρά ζητημάτων που βρίσκονται στην επικαιρότητα και απασχολούν την κοινή γνώμη και τρίτον, να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει ακόμα και σήμερα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις με στόχο την καλύτερη εκλογική επίδοση στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ