Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στήριξη της ΝΔ στον Κ. Αγοραστό – Την παραίτησή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ | MEGA TV

0
8
Αυτοδιοικητικές-εκλογές:-Στήριξη-της-ΝΔ-στον-Κ.-Αγοραστό-–-Την-παραίτησή-του-ζητά-ο-ΣΥΡΙΖΑ-|-mega-tv

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η εισαγγελική έρευνα για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία και την αναζήτηση τυχόν ευθυνών του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και των δημάρχων.

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκεται ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός τον οποίο εξακολουθεί να στηρίζει η ΝΔ για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτησή του.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τη στήριξη του κ. Αγοραστού. Από εκεί και πέρα, η Δικαιοσύνη, ως οφείλει, με τον ανεξάρτητο ρόλο της, διεξάγει μία έρευνα και είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει αυτή η έρευνα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Υπάρχουν κολοσσιαίες ευθύνες στον κ. Μητσοτάκη, στους υπουργούς του και στην περιφέρεια Θεσσαλίας για το μέγεθος των επιπτώσεων αυτής της ακραίας κλιματικής έκφρασης».

Ενώ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Οι πολίτες βυθίζονται στην απόγνωση και οφείλουμε, ο καθένας ξεχωριστά και ιδιαίτερα η κυβέρνηση να σταθεί με αξιοπιστία και υπευθυνότητα. Διότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν χρειάζονται επικοινωνιακοί χειρισμοί».

Είναι αστήριχτο ψέμα ότι ανοίχτηκε φράγμα στον Ποταμό Καράμπαλη για να σωθεί η Καρδίτσα λέει η κυβέρνηση τονίζοντας ότι έχουν γίνει πάνω από 60 αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία.

«Η Δικαιοσύνη κάνει έρευνα και αλίμονο αν δεν έκανε. Έχουμε νεκρούς, έχουμε καταστροφές, έχουμε πλημμύρες, έχουμε διακοπή κυκλοφορίας, έχουμε όλα αυτά. Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει έρευνα» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μετά από όλα αυτά, ο κ. Αγοραστός δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί σήμερα κιόλας από Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Αν δεν τον κάνει ο ίδιος, οφείλει να του το ζητήσει ο αρχηγός του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης», υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για 100 πρώτες ημέρες τρόμου μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος για τη δεύτερη τετραετία της κυβέρνησης.

«100 μέρες τρόμου. Αυτό δείχνει έναν πρωθυπουργό ο οποίος έρχεται στις δεύτερες 100 του μέρες και είναι πολύ διαφορετικός από τις πρώτες. Τι είναι αυτό που το κάνει διαφορετικό; Για μένα η απίθανη αλαζονεία με την οποία αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση αυτή τη φορά».

«Το ΚΚΕ είναι εδώ και στη Βουλή, ήδη καταθέσαμε επίκαιρη ερώτηση για τα προβλήματα της Λάρισας και των πληγεισών περιοχών» σχολίασε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Φέτος στη Διεθνή Έκθεση δεν θα ανέβει όλο το υπουργικό συμβούλιο όπως τα προηγούμενα χρόνια καθώς το Μαξίμου ζήτησε να είναι εκεί μόνο εκείνοι των παραγωγικών υπουργείων και όσοι έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείριση των προβλημάτων από τις πλημμύρες να είναι στο πεδίο και στα υπουργεία τους.