Αποστολάκης: Δεν αποκλείω τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι και καταστροφή

0
34
Αποστολάκης:-Δεν-αποκλείω-τη-διάσπαση-στον-ΣΥΡΙΖΑ,-δεν-είναι-και-καταστροφή

«Κανένας δεν είναι ιδιοκτήτης της ιστορίας και κανένας δεν μπορεί να περιφρουρήσει κάτι με κριτήρια τέτοιου τύπου, που να μην αφήνει ή να δημιουργεί ένα σκληρό πυρήνα μέσα στον οποίο δεν μπορεί να μπει κανείς άλλος. Η ιστορία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και όλοι όσοι έχουν ευαισθησίες πάνω σε αυτά τα θέματα και προβληματισμούς, τους επιτρέπεται ή έχουν δικαίωμα να επικαλούνται όλη αυτή την ιστορία», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Επομένως, δεν νομίζω ότι είναι κομψό, ούτε ότι είναι επιτυχημένο το να ζητάει ο κ. Τσακαλώτος συγγνώμη για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Με αυτή τη δήλωση, ο κ. Αποστολάκης απάντησε στην κριτική που άσκησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, για το βίντεο του συνυποψηφίου του, Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο.

«Θεωρώ ότι δεν είναι κομψό. Λάθος ή σωστό, δεν ξέρω. Πάντως, (είναι) μία αντιπαράθεση η οποία δεν έχει νόημα. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν ένας συμβολισμός και μία επίκληση κάποιων ιστορικών γεγονότων, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, με την καλή έννοια, σαν δείγματα ενότητας και αποφυγής των λαθών», σημείωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, που συνόδευσε τον κ. Κασσελάκη στη Μακρόνησο, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Δεν αποκλείω τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι και καταστροφή»

Στιγμιότυπο από το βίντεο Κασσελάκη στη Μακρόνησο

Ερωτηθείς πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία του συγκεκριμένου βίντεο, απάντησε πως «ο χώρος είναι συμβολικός και θα περνούσε ένα μήνυμα, αυτό που πέρασε, της ενότητας», ενώ τόνισε πως βλέπει «ότι υπάρχουν και μεταφράσεις ότι είναι διχαστικό», για να σχολιάσει πως ο ίδιος διαφωνεί με αυτή την άποψη.

Η ιδέα ήταν του κ. Κασσελάκη και ο ίδιος συμφώνησε, όπως ανέφερε, ενώ σχετικά με την συγκυρία στην οποία μεταδόθηκε το επίμαχο βίντεο, μετά την καταστροφή στη Θεσσαλία, ο κ. Αποστολάκης διευκρίνισε ότι γυρίστηκε την Κυριακή, χωρίς σκηνοθέτη, με μία κάμερα, και ότι είναι ευθύνη του κ. Κασσελάκη η στιγμή που γυρίστηκε το βίντεο και η προβολή του.

«Αυτό που εκείνος θεωρεί (σ.σ. ο κ. Κασσελάκης) ότι αυτή τη στιγμή έπρεπε να γίνει, έχει και την ευθύνη του. Κι εγώ θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι πιο σοβαρά πράγματα αυτά (σ.σ. που συμβαίνουν στην Θεσσαλία). Το πλάνο ήταν να γίνει, αλλά το πότε θα προβληθεί ή πότε θα φαινόταν ήταν ένα άλλο θέμα. Πράγματι, δεν ήταν η καταλληλότερη στιγμή», σχολίασε.

«Δεν αποκλείω τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν είναι και καταστροφή»

«Εγώ απλά συμμετείχα στο να γίνει μία κίνηση η οποία θεωρώ ότι σαν συμβολισμός προσφέρει, θεωρώ ότι βοηθάει στο ενωτικό κλίμα που πρέπει να υπάρχει», εξήγησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ξεκαθάρισε ότι η θέση που έχει πάρει από την αρχή της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει, ότι δηλαδή στηρίζει όλους τους υποψηφίους.

«Μάλιστα, κάποια στιγμή είπα ότι η υποψηφιότητα του κυρίου Κασελάκη είναι ενδιαφέρουσα, γιατί προκαλεί ένα καινούργιο ενδιαφέρον στους ψηφοφόρους και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», προσέθεσε.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ελλοχεύει κίνδυνος διάσπασης του κόμματος μετά τις εσωκομματικές εκλογές, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε πως «για να υπάρξει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, μετά από δύο διαδοχικές εκλογές, σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται καλά, κάτι δεν πάει καλά, σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Ο καθένας βέβαια δίνει τη δική του εξήγηση. (…) Όταν τεθεί ένα πλαίσιο που καθορίζει την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος, αυτοί που συμφωνούν με αυτό το πλαίσιο που θα είναι και το μέλλον, θα το στηρίξουν. Αν κάποιοι διαφωνούν, ενδεχομένως να μην είναι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Βεβαίως και δεν το αποκλείω (σ.σ. το ενδεχόμενο διάσπασης). Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η καταστροφή. Ενδεχομένως να είναι μία κατάσταση που θα οδηγήσει σε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν είναι καλό, δεν το επιδιώκει κανείς. Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν περισσεύει» προσέθεσε ο κ. Αποστολάκης, σημειώνοντας ωστόσο πως θεωρεί ότι δεν τρομάζει κανέναν αυτή τη στιγμή μια τέτοια εξέλιξη.