«Έχει αλλάξει η κοινή γνώμη στην Τουρκία για την Ελλάδα – Κατέρρευσαν οι μύθοι του Ερντογάν» συμφώνησαν Μπακογιάννη και Ζαχαριάδης

0
87
«Έχει-αλλάξει-η-κοινή-γνώμη-στην-Τουρκία-για-την-Ελλάδα-–-Κατέρρευσαν-οι-μύθοι-του-Ερντογάν»-συμφώνησαν-Μπακογιάννη-και-Ζαχαριάδης

Ζαχαριάδης Μπακογιάννη

«Η κοινή γνώμη στην Τουρκία που έβλεπε την Ελλάδα ως αντίπαλο, βλέπει τώρα μια Ελλάδα που συμπαραστέκεται, που βοηθά και αντιλαμβάνοται την έννοια της καλής γειτονίας»

Καλεσμένοι στην εκπομπή  «Σήμερα» του ΣΚΑΪ ήταν η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης οι οποίοι αναφέρθηκαν σε όσα γίνονται μετά τον σεισμό στην Τουρκία αλλά και για την υπόθεση των πλειστηριασμών στην Ελλάδα. 

Για τον σεισμό στην Τουρκία, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «αυτό που συνέβη είναι κάτι το πρωτοφανές για εμάς. Είναι μια ανάσα από την αυλή μας». 

Και προσέθεσε σχετικά με την βοήθεια από την Ελλάδα και την αντιμετώπισή της από τον τουρκικό λαό: «Έχει αλλάξει η κοινή γνώμη στην Τουρκία μετά από αυτό που έγινε. Η κοινή γνώμη που έβλεπε την Ελλάδα ως αντίπαλο, βλέπει τώρα μια Ελλάδα που συμπαραστέκεται, που βοηθάει και αντιλαμβάνοται την έννοια της καλής γειτονίας.

Το αφήγημα του Ερντογάν για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει καταρρεύσει. 

Η Ελλάδα θα συνεχίσει σε αυτό το κλίμα και θα πάρει πρωτοβουλίες διεθνώς, ήδη πήρε στην ΕΕ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Ερντογάν, ή η όποια πολιτική ηγεσία, να αντιληφθούν ότι ο μύθος της ισχυρής χώρας που δεν χρειάζεται κανέναν, έχει καταρρεύσει γιατί δεν υπάρχει καμία χώρα στο κόσμο που να είναι τόσο ισχυρή που να μην χρειάζεται βοήθεια.

Θα λύσουμε τα προβλήματά μας; Όχι προς Θεού. Η πολιτική γραμμή της Τουρκίας θα παραμείνει. Αλλά ανοίγει ένα παράθυρο ελπίζω ουσιαστικού διαλόγου».

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης αναφερόμενος στον σεισμό στην Τουρκία και στη βοήθεια από την Ελλάδα: 

«Είναι συγκλονιστικά αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία και στη Συρία που παραμένει αποκλεισμένη χωρίς βοήθεια. 

Κατέρρευσαν και μια σειρά από μύθους που ο Εντογάν έχτιζε επί δέκα χρόνια: 

Πρώτων, οι φίλοι πάνε μέρα. Και έτσι έκανε και η ελληνική αποστολή και βοήθησε. 

Δεύτερον, το παραμύθι όλο αυτό του πολύ ισχυρού ηγέτη του Ερντογάν που μεταμόρφωσε την χώρα και την έκανε μεγάλη δύναμη». 

Παράλληλα ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι «θα πρέπει και εμείς από την πλευρά μας να κοιτάξουμε τις υποδομές μας, σε δημόσια κτήρια, σε σχολεία κλπ. Μας γεμίζει χαρά η εικόνα των δύο ΥΠΕΞ που αγκαλιάζονται αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Για τους πλειστηριασμούς

Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι «η ακρίβεια έχει πιέσει τα οικονομικά των νοικοκυριών. Πρέπει να γίνει πάγωμα των πλειστηριασμών μέχρι τις εκλογές. Το δίλλημα είναι «Ναι ή όχι στην πτώχευση των φυσικών προσώπων». 

Διαφώνησε με την άποψή του η κ. Μπακογιάννη που σχολίασε: «Το θέμα πλειστηριασμών έχει απασχολήσει την Ελλάδα δέκα χρόνια. Λόγω του πληθωρισμού που είναι διεθνές πρόβλημα, τι κάνει η κυβέρνηση; Εκεί που έχουμε τον ευάλωτο δίνει μια βοήθεια για να μπορέσει να καλύψει το δάνειό του. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει πάγωμα γιατί θα ξεσηκωθεί το σύνολο των ευρωπαίων που έχουν δώσει το δάνειο στις τράπεζες για να το δώσει στον κόσμο. Είναι διαφορετικό η πρώτη κατοικία, διαφορετικό ο κακοπληρωτής».

 

Πηγή: -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.